Αγωνιστική δραστηριότητα μπορεί να μην υπάρχει, ωστόσο, η Euroleague εστίασε στον Ρικ Πιτίνο και στην παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο Αμερικανός τεχνικός, ο οποίος αποχώρησε από τον πάγκο των «πρασίνων», αναφέρθηκε στην αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό, καθώς και στο επίπεδο της προπονητικής στην Ευρώπη, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τον Τζίμερ Φριντέτ ως τον δεύτερο καλύτερο σουτέρ που υπάρχει στον κόσμο, πίσω μόνο από τον Στεφ Κάρι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πιτίνο:

Για το επίπεδο του αθλήματος στην Ευρώπη: «Είναι τρομερό το επίπεδο. Οι προπονητές είναι σπουδαίοι, η διαιτησία είναι εξαιρετική. Η τακτική προσέγγιση θυμίζει το NCAA, όχι το ΝΒΑ. Πρέπει να δημιουργήσεις περισσότερη κίνηση με τους παίκτες και η κυκλοφορία της μπάλας να είναι καλύτερη για να μπεις στη ρακέτα».

Για την αντιπαλότητα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Στο NCAA οι μονομαχίες του Κεντάκι με το Λούβιλ ή του Νορθ Καρολάινα με το Ντιουκ έχουν την μεγαλύτερη αντιπαλότητα. Αυτοί οι αγώνες μοιάζουν με… εκκλησιαστικά παιχνίδια, αν τα συγκρίνουμε με το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Το πνεύμα πίσω από το παιχνίδι δεν συγκρίνεται με αυτό που υπάρχει στις ΗΠΑ. Δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι παρόμοιο στην καριέρα μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Τζίμερ Φριντέτ: «Είναι τέτοιου επιπέδου σουτέρ, που δεν βρίσκεις εύκολα ούτε το ΝΒΑ. Ο Στεφ Κάρι είναι πιθανότατα ο καλύτερος σουτέρ στον κόσμο. Ο Τζίμερ Φριντέτ είναι ο επόμενος που θα είχα στη λίστα μου με τους σπουδαίους σουτέρ».

Για τη σχέση του με τον κόσμο: «Υπάρχει μια υπέροχη σύνδεση με τον κόσμο. Καταλαβαίνουν πώς νιώθω γι αυτούς και ισχύει το αντίθετο. Ένιωσα πολύ όμορφα μέσα μου για το πώς με υποδέχθηκαν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης