Στην αστοχία του Παναθηναϊκού από τα 6.75, στο κομβικό τρίποντο του Παπανικολάου, αλλά και στην εξαιρετική εμφάνιση του Σακίελ ΜακΚίσικ, στάθηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, ο έμπειρος προπονητής παραδέχθηκε ότι «θα πρέπει να παίξουμε εξαιρετικά, για να μπούμε στα πλέι οφ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι μπάσκετ», είπε αρχικά ο Αμερικανός τεχνικός και συνέχισε: «Προφανώς, δεν μας αρέσει να χάνουμε. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ όταν έχεις 1/20 τρίποντα. Είναι κάτι ασυνήθιστο. Είχαμε το μομέντουμ με το σκορ στο 67-67. Δεν έμενε χρόνος στο 24άρι τους και μας έβαλαν ένα τρίποντο της… απελπισίας. Εκεί άλλαξε το μομέντουμ. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα καλό παιχνίδι. Η επιλογή του ΜακΚίσικ ήταν εξαιρετική, είναι από τις καλύτερες που έχω δει στην Euroleague. Έπαιξε σπουδαία και στην Μακάμπι και απόψε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για το «διπλό», λόγω των απουσιών των Σπανούλη – Μιλουτίνοφ, απάντησε: «Αγαπάω τον Σπανούλη, είναι σπουδαίος. Όμως, τα δύο καλύτερα ματς του Ολυμπιακού ίσως ήταν στην Μακάμπι και απόψε. Το point για την απουσία του απίστευτου Σπανούλη και του Μιλουτίνοφ δεν στέκει. Παίζουν εξαιρετικά. Πήραν έναν πολύ καλό γκαρντ. Εμείς τους νικήσαμε στο ΟΑΚΑ παίζοντας άθλια. Απόψε παίξαμε καλά, αλλά δεν σουτάραμε καλά στο τρίποντο. Εκείνοι έπαιξαν καλά, ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, σε αντίθεση με εκείνο του Α’ Γύρου».

Αναφερόμενος στη μικρή χρησιμοποίηση των Φριντέτ – Ράουτινς, είπε: «Έχει να κάνει με τα ματσαρίσματα. Έπρεπε να βάλουμε τον Καλάθη στον ΜακΚίσικ. Έκανε καλή δουλειά ο Ολυμπιακός στο πώς να σταματήσει τον Φριντέτ. Ήθελα ο Ράις να διεισδύσει παραπάνω, όχι να σουτάρει τόσα τρίποντα, όπως έκανε στην αρχή. Όμως, επιλέξαμε τους δύο γκαρντ μας, που μπορούσαν να μαρκάρουν καλύτερα τον αντίπαλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το αν υπάρχει πίεση στον δρόμο για τα πλέι οφ, σχολίασε: «Δεν ήμουν ευχαριστημένος με την 4η περίοδο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, με την εμφάνιση στη Βαλένθια και με το φινάλε στο Μιλάνο. Όμως, απόψε ήμουν ευχαριστημένος για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Υπάρχει πίεση στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τη Φενέρ, την Αρμάνι, τη Ζαλγκίρις, τη Βαλένθια. Όλοι έχουν πίεση. Εμείς έχουμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα και μετά ο Ολυμπιακός το δεύτερο πιο δύσκολο.

Υπάρχει πίεση. Όμως, παίξαμε καλό μπάσκετ. Εκείνοι έπαιξαν λίγο καλύτερα και έβαλαν το μεγάλο τρίποντο στο 67-67. Υπάρχει πίεση σε όλους. Θα πρέπει να παίξουμε εξαιρετικά, για να μπούμε στα πλέι οφ. Αυτό κάνει και το σπορ συναρπαστικό».

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης