Ο Ρικ Πιτίνο σε δηλώσεις του λίγο πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για τη Βαλένθια, ενόψει της αυριανής (22:00) αναμέτρησης με την ομώνυμη ισπανική ομάδα για την 22η αγωνιστική της Euroleague, οριοθέτησε τον στόχο των «πρασίνων», που δεν είναι άλλος από την τέταρτη θέση.

«Τα δύο προσεχή ματς (σ.σ. ακολουθεί ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι) είναι κρίσιμα για εμάς. Για να είναι εξαιρετική η χρονιά για εμάς, θα πρέπει να τερματίσουμε στην τέταρτη θέση. Αυτό καθιστά τις επόμενες δύο αναμετρήσεις ως τις πιο σημαντικές της σεζόν. Η Βαλένθια είναι μια εξαιρετική ομάδα στην επίθεση, όπως άλλωστε και οι περισσότερες ισπανικές. Σουτάρουν πολύ καλά έξω από τη γραμμή των 6,75 μ., ενώ είναι καλοί και κάτω από το καλάθι. Πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα προστατεύσουμε τη ρακέτα μας, κρατώντας τους μακριά από αυτή, και να τους αποτρέψουμε από το να βρουν ελεύθερα σουτ τριών πόντων. Ευχόμαστε να είναι ένα κλειστό παιχνίδι και στο τέλος να κερδίσουμε εμείς» επισήμανε ο έμπειρος Αμερικανός τεχνικός, ο οποίος συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή τον Γιώργο Παπαγιάννη, ενώ εκτός έμεινε ο Νίκος Παππάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του ο Ίαν Βουγιούκας σχολίασε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει πολύ καλή απόδοση για να διεκδικήσει τη νίκη, ενώ υπογράμμισε ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει να ελέγξουν τον ρυθμό κόντρα στη Βαλένθια.

«Η Βαλένθια είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, ειδικά στην έδρα της, όπου παίζει το καλύτερό της μπάσκετ. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης αν θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί για τη νίκη» δήλωσε ο Έλληνας σέντερ και συνέχισε:

«Θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Η Βαλένθια τρέχει πολύ καλά και γρήγορα το γήπεδο, ιδιαίτερα στην έδρα της. Πάει τα παιχνίδια σε υψηλό τέμπο. Θα πρέπει να έχουμε σωστές προσαρμογές ώστε να τους σταματήσουμε αμυντικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ερωτηθείς εάν θεωρεί «κλειδί» τον αγώνα με τη Βαλένθια, απάντησε: «Κάθε ματς από εδώ και στο εξής είναι “κλειδί” για τη συνέχεια. Αν θες να πετύχεις το κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα, θα πρέπει να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης