Κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο Πέμπτη (19/5) η τροπολογία σύμφωνα με την οποία  παραχωρείται για 49 στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το κλειστό γυμναστήριο καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ.

Η ιστορική συμφωνία του μπασκετικού Παναθηναϊκού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς αναμένεται πλέον μόνο η ψήφισή της προκειμένου η «πράσινη» ΚΑΕ να έχει και με τη «βούλα» το δικαίωμα για αποκλειστική εκμετάλλευση των κτηρίων που της παραχωρούνται, αλλά και του υπαίθριου χώρου του ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, δεσμεύεται να πραγματοποιήσει επενδύσεις της τάξεως των 3 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στην πρώτη 12ετία, είτε μέσω μισθωτών στις παραχωρούμενες εγκαταστάσεις είτε άμεσα.

Συγκεκριμένα, οι διατάξεις της τροπολογίας αναφέρουν:

1. H ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής εκμετάλλευσης, λειτουργίας και χρήσης των παραχωρούμενων κτηρίων, εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων, μαζί με το δικαίωμα μίσθωσης σε τρίτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Το ΟΑΚΑ θα λάβει σε ετήσια βάση το 30% επί των καθαρών εσόδων που προκύπτουν από τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των κτηρίων, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χωρών. Εξαιρούνται από τον όρο τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις.

3. Η «πράσινη» ΚΑΕ δεσμεύεται να προχωρήσει σε επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ εντός 12 ετών για τα παραχωρούμενα κτήρια και όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία. Εδώ περιλαμβάνεται και οποιοδήποτε έργο αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης, ενώ η ΚΑΕ είναι υποχρεωμένη να συντηρεί τις εγκαταστάσεις και να προχωράει σε αποκατάσταση κάθε φθοράς ή ζημιάς.

4. Όσα εμπεριέχονται στη συμφωνία βρίσκονται και στη διάθεση της ΕΟΚ για τις ανάγκες των εθνικών ομάδων (προπόνηση, αγώνες κ.λπ.), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη φιλοξενία παγκόσμιων ή πανευρωπαϊκών αγώνων.

Επιπλέον, αναφέρονται και οι λόγοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάκληση της παραχώρησης του ΟΑΚΑ, οι οποίοι αφορούν την πιθανότητα ανέγερσης άλλου γηπέδου (μετά το πέρας των 12 πρώτων ετών), την πτώχευση/εκκαθάριση/λύση της ΚΑΕ, την ύπαρξη λόγων ανωτέρας βίας και τη μη λήψη άδειας σε σχέση με την τέλεση αγώνων.

Τέλος, υπάρχει και πρόβλεψη και για τη λειτουργία των γραφείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, αφού ορίζεται μεταβατική περίοδος ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης για την αποχώρησή της από αυτά

Η είδηση έγινε γνωστή στα μέσα Απριλίου και από τότε υπήρξαν ενστάσεις, κυρίως από τη μεριά της ΕΟΕ και των Ομοσπονδιών που χρησιμοποιούσαν το γήπεδο. Αυτές ξεπεράστηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία για το ΟΑΚΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης