Πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 αναδείχθηκε ο Νικ Καλάθης. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να κατακτήσει το πρωτάθλημα και απέσπασε το βραβείο του MVP για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Ο 30χρονος άσος συγκέντρωσε την πλειοψηφία των προτιμήσεων των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Basket League, που διαμορφώνουν κατά 60% το τελικό αποτέλεσμα, αφού απέσπασε 15 από τις συνολικά 26 ψήφους (ποσοστό 57,69%). Τη δεύτερη θέση «μοιράστηκαν» ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος του Περιστερίου και ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ του Ρεθύμνου με δύο ψήφους έκαστος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πρώτευσε και στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ, συγκεντρώνοντας 34 από τους 50 ψήφους (68%), ενώ ακολούθησε ο Νίκος Γκίκας του Προμηθέα με τρεις (6,12%).

Επίσης, ο Καλάθης απέσπασε και την… πλειοψηφία του κοινού, αφού στη σχετική ψηφοφορία συγκέντρωσε 515 προτιμήσεις (ποσοστό 61,90%), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Βλάντο Γιάνκοβιτς του Χολαργού με 32 (3,85%). Τέλος, ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο καλύτερος πασέρ του πρωταθλήματος, αφού πρώτευσε στις ασίστ στην κανονική περίοδο (με 151 τελικές πάσες) και στα πλέι οφ (με 70).

Σε δήλωσή του για την τρίτη διαδοχική ανάδειξή του σε MVP του πρωταθλήματος, ο Καλάθης ευχαριστεί όσους τον ψήφισαν, αλλά και τους συμπαίκτες και τους προπονητές του «γιατί πήρα αυτό το βραβείο εξαιτίας τους». Συγκεκριμένα, ο άσος του Παναθηναϊκού τονίζει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους, τους προπονητές και τους αθλητές που με ψήφισαν ώστε να αναδειχθώ MVP του πρωταθλήματος.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα. Βασικά, όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου γιατί πήρα αυτό το βραβείο εξαιτίας τους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξή τους -και- την περσινή σεζόν. Ανυπομονώ για την επόμενη».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης