Υπό τις οδηγίες των Τζουσέπ Μπεροκάλ και Σωτήρη Μανωλόπουλου άρχισε σήμερα η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, εν τη απουσία του τεχνικού Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος έχει υποχρεώσεις ως Ομοσπονδιακός της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

Εκτός από τον Μαυροβούνιο προπονητή, απόντες ήταν και αρκετοί παίκτες, όπως ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ζήτησε άδεια για ολιγοήμερη καθυστέρηση, οι Γιώργος Παπαγιάννης και Αντώνης Κόνιαρης που θα ενσωματωθούν το Σάββατο (23/8), ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Δευτέρα, 25/8), ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (εθνική ανδρών) και ο Μιχάλης Λούντζης (εθνική παίδων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στις δηλώσεις του επίσημανε: «Καλή χρονιά, με υγεία. Ξέρετε πως ο κόουτς λείπει, όμως είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία. Ταξιδέψαμε και τον βρήκαμε σε κάποια τουρνουά, που έπαιξε με τη Βοσνία, και μας έχει πει ακριβώς τι θέλει να περάσουμε σε άμυνα και επίθεση. Παρ’ ότι θα λείπει, εμείς ξεκινάμε κανονικά, με στόχο να αποκτήσουμε φυσική κατάσταση και να τη βελτιώσουμε, όπως περνάμε αυτά που μας ζήτησε ο Ιβάνοβιτς να περάσουμε στην τακτική. Θα υπάρχουν πολλές προσαρμογές. Προσπαθούμε να εντάξουμε τα πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, γιατί ο ΠΑΟ πρέπει να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε: «Είναι σίγουρο ότι θα είναι δύσκολη και επίπονη η προετοιμασία, όπως συμβαίνει πάντα. Θα πάμε βήμα βήμα. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο στόχος της διοίκησης: να δημιουργήσει ομάδα για την επόμενη δεκαετία. Ζητούμενο είναι να δίνουμε το 100% κάθε φορά». Σχετικά με τις αναφορές των νέων παικτών του Παναθηναϊκού στον ίδιο, ο Διαμαντίδης απάντησε: «Είναι τιμή μου το γεγονός ότι οι νέοι μου συμπαίκτες αναφέρθηκαν σε εμένα. Σε ό,τι αφορά τους νέους σε ηλικία παίκτες, δεν χρειάζονται οδηγίες από εμένα, γιατί υπάρχει ο προπονητής. Είναι στο χέρι τους να δουλέψουν και να μην τους συγκρίνουν μαζί μου, γιατί κάθε παίκτης είναι διαφορετικός».

Ο Εϊ Τζέι Σλότερ κληθείς να μιλήσει για τον εαυτό του, ανέφερε: «Είμαι “combo” γκαρντ. Σουτάρω καλά, μου αρέσει να παίζω σκληρά στην άμυνα. Μου αρέσει να παίζω και γρήγορα». Πώς νιώθει που βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης; «Σίγουρα έχω άγχος και πρόκειται για μεγάλη πρόκληση. Θα βάλω, όμως, τα δυνατά μου. Γνωρίζω πολλά για τον Παναθηναϊκό. Έχει έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είναι τιμή να παίζεις σε αυτόν το σύλλογο. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Θέλω να μάθω από τον Διαμαντίδη. Είναι από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη. Έχω πολλά να μάθω δίπλα του και θα προσπαθήσω να αντιγράψω όσο μπορώ, το παιχνίδι του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο ΝτεΜάρκους Νέλσον υπογράμμισε ότι «νιώθω ευλογημένος που βρίσκομαι σε μια ιστορική ομάδα», πριν προσθέσει: «Ο Παναθηναϊκός ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης. Είναι τεράστια ευκαιρία για εμένα. Έχω εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Έχω παίξει χρόνια στην Ευρώπη. Ελπίζω να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε στο τέλος της σεζόν να διεκδικούμε τίτλους. Θα δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό όλοι. Είναι άλλη μια μεγάλη πρόκληση για εμένα. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Η Αθήνα είναι μια πολύ ωραία πόλη και η Ελλάδα μια πολύ ωραία χώρα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγάλη παράδοση και σε επίπεδο φιλάθλων. Έπαιξα και στο Βελιγράδι μπροστά σε παθιασμένους φιλάθλους, το αυτό θα γίνει και εδώ».

Τέλος, ο Λευτέρης Μποχωρίδης εξήγησε: «Σίγουρα είναι βαριά η φανέλα. Θα δουλέψω σκληρά. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα να έλθω στον Παναθηναϊκό. Δεν πιστεύω ότι άργησα να κάνω το βήμα. Έκρινα πως είμαι στην κατάλληλη ηλικία γι’ αυτό. Υπάρχει πίεση για νίκες και τίτλους, αλλά είναι στο χέρι μας να τις διαχειριστούμε, όσο καλύτερα μπορούμε και να κάνουμε το καθήκον μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης