Στο Τελ Αβίβ αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός για τη 16η αγωνιστική της Euroleague (21:15, Novasports 1HD), καθώς οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Με απολογισμό μία ήττα μετά από δύο παρατάσεις απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και μία νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ πέρασε η «διαβολοβδομάδα» που προηγήθηκε για τους «πράσινους». Ο Γιώργος Βόβορας και οι παίκτες του έχουν στόχο μια δεύτερη σερί νίκη, απέναντι στη Μακάμπι, μια ομάδα που την τρέχουσα σεζόν έχει χάσει πολλούς αγώνες στον πόντο, κάτι που όμως δεν συνέβη στον τελευταίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τύχη… χαμογέλασε επιτέλους για το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο «Παλάου Μπλαουγράνα» την περασμένη Παρασκευή (18/12), όταν οι παίκτες του νίκησαν με 67-68 την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, με δίποντο του Οθέλο Χάντερ, στα 13΄΄ πριν τη λήξη.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ μόνο εύκολη δεν κρίνεται και ο Γιώργος Βόβορας δεν εφησυχάζει από τη βαθμολογική θέση της Μακάμπι. Η ομάδα του Τελ Αβίβ έχει ρεκόρ 6-9 και έναν αγώνα περισσότερο από τους «πράσινους» (5-9). Το κίνητρο να την «πιάσουν», λοιπόν, στον βαθμολογικό πίνακα, με μία εκτός έδρας νίκη είναι πολύ μεγάλο για τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τους συμπαίκτες του, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

H εμφάνιση πάντως του Παναθηναϊκού κόντρα στο Μεσολόγγι για την Basket League, όταν επέτρεψε στους γηπεδούχους ακόμη και να προσπεράσουν, έχει εκνευρίσει τον Γιώργο Βόβορα και περιμένει να δει αντίστοιχη διάθεση σε άμυνα και επίθεση όπως απέναντι στην Άλμπα από τους παίκτες του κόντρα στη Μακάμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σέλβιν Μακ, που ανανέωσε ως το τέλος της σεζόν, αλλά και ο Άαρον Γουάιτ, που ξεπέρασε μια μικροενόχληση που είχε, επιστρέφουν, αλλά θα λείψει ο Ζακ Όγκαστ.

Διαιτητές στον αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός ορίστηκαν οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία) και Σαούλιους Ράτσις (Λευκορωσία).

Η 16η αγωνιστική:

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

19:00 Novasports 4HD Ζενίτ – Ερυθρός Αστέρας

19:30 Novasports 2HD Αναντολού Εφές – Μπαρτσελόνα

21:15 Novasports 1HD Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

21:45  Novasports 5HD Βιλερμπάν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

22:00 Novasports 4HD Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμπα Βερολίνου

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου

19:00 Novasports 4HD Ζάλγκιρις – Μπάγερν Μονάχου

19:45 Novasports 2HD Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός

21:45 Novasports 5HD Αρμάνι Μιλάνο – Μπασκόνια

22:00 Novasports 2HD Βαλένθια – Χίμκι

Η κατάταξη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης