Μολονότι το τρένο της οκτάδας έχει προσπεράσει τον Παναθηναϊκό εδώ και αρκετό καιρό, οι «πράσινοι» θέλουν με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν στην Euroleague.

Το «τριφύλλι» (9-17) προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες και θέλει απόψε (21:00, Novasports 2HD) να επιστρέψει στις επιτυχίες στον εντός έδρας αγώνα του για την 29η αγωνιστική απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία επίσης δεν έχει ελπίδες πρόκρισης (11-15) για τα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Όντεντ Κάτας, που ανδρώθηκε μπασκετικά στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα αισθάνεται αμήχανα απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς έχει θητεύσει και με τις δύο ιδιότητες του τόσο στην «ομάδα του λαού» όσο και στον Παναθηναϊκό.

Ως παίκτης με τη Μακάμπι κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Ισραήλ και δύο Κύπελλα, ενώ στον Παναθηναϊκό αναδείχτηκε δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης το 2000, πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι στον τελικό απέναντι στη Μακάμπι, στη Θεσσαλονίκη. O Kάτας διετέλεσε προπονητής της Μακάμπι τις σεζόν 2007-08 και 2014-15.

Ο Κάτας ψάχνει, λοιπόν, την πρώτη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι ως τεχνικός του Παναθηναϊκού και για να το πετύχει θα βασιστεί στους Μάριο Χεζόνια, Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργο Παπαγιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλείται δε να σταματήσει στην περιφέρεια τον ηγέτη των Ισραηλινών Σκότι Ουίλμπεκιν (14,5π. μέσο όρο), τον παίκτη της Εθνικής Ελλάδας Tάιλερ Ντόρσεϊ (11,3π. μέσο όρο) και τον Ελιτζάι Μπράιαντ (10,1π. μέσο όρο).

«Με τη Μακάμπι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και έτοιμοι για ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι» δήλωσε εξάλλου ο Κάτας πριν τη «μάχη» με τους Ισραηλινούς δίνοντας έμφαση πως το box out για το αμυντικό ριμπάουντ θα είναι εξίσου σημαντικό «συστατικό».

Στη ρακέτα, η Μακάμπι διαθέτει δύο αξιόλογους ψηλούς, τους Άντε Ζίζιτς και Οθέλο Χάντερ, που χρήζουν προσοχής. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπολου προέρχεται από νίκη επί της Βαλένθια, μετά από αρνητικό σερί τεσσάρων διαδοχικών ηττών.

Διαιτητές της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Σέρχιο Σίλβα (Μεξικό).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης