Μετά τους Ντέβιν Σμιθ, Βίκτορ Χριάπα, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάικ Μπατίστ, Κόρεϊ Χίγκινς, Άντε Τόμιτς, Γιάννη Μπουρούση, Λουίτζι Ντατόμε, Νέναντ Κρίστιτς, Αλεξέι Σβεντ και Χουάν Κάρλος Ναβάρο, η Euroleague ανακοίνωσε τον 14ο υποψήφιο για την All Decade Team.

O MVP του Final Four του 2014, Ταϊρίς Ράις, δεν θα μπορούσε να λείψει από το γκρουπ των παικτών που άφησαν το στίγμα τους στα ευρωπαϊκά παρκέ από το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ταϊρίς Ράις είναι ο μόνος ρούκι της Euroleague σε αυτόν τον αιώνα που έπαιξε τόσο καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια ενός Final Four.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε το ντεμπούτο του τη σεζόν 2013/14 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, βελτιώνοντας τις επιδόσεις του καθώς προχωρούσε η διοργάνωση, για να φτάσει στο πικ της απόδοσής του στο Final Four.

Το πρώτο δείγμα του τι θα ακολουθούσε δόθηκε στο Μιλάνο στα πλέι οφ, όταν σημείωσε 13 πόντους στα τελευταία επτά λεπτά του πρώτου αγώνα της σειράς κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και έδωσε τη νίκη με 101-99 στη Μακάμπι, που στη συνέχεια προκρίθηκε με 3-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο γήπεδο για το Final Four, ένα καλάθι 5,5 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα έδωσε στην ομάδα του τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ με 68-67 στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Δύο βράδια αργότερα, σημείωσε τους 21 από τους 26 πόντους του στο 4ο δεκάλεπτο και στην παράταση του τελικού, βοηθώντας τη Μακάμπι να επικρατήσει της Ρεάλ Μαδρίτης με 98-86 και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Την επόμενη χρονιά ήταν ο MVP του Eurocup, καθώς κατέκτησε το τρόπαιο με την Κίμκι, με την οποία στη συνέχεια επέστρεψε στην Euroleague. Αγωνίστηκε επίσης στην Μπαρτσελόνα και τώρα φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης