Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έστειλε μήνυμα συσπείρωσης στη συνέντευξη Τύπου του 2ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», σημειώνοντας πως προτεραιότητα έχουν το καλό και η επιβίωση του Παναθηναϊκού.

«Ο σύλλογος πάντα είναι υπεράνω προσώπων. Από τη στιγμή που σαν σύλλογος δεν περνάμε την καλύτερη περίοδο της ιστορίας, θα ήθελα να ζητήσω τα επιμέρους ζητήματα, τα συνδεσμιακά προβλήματα ή τα οπαδικά να τα βάλουμε στην άκρη. Να δούμε το καλό και την επιβίωση του Παναθηναϊκού, τη γιγάντωσή του. Μετά θα τα συζητήσουμε και θα τα βρούμε. Προέχει πρώτα από όλα το καλό του συλλόγου», τόνισε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να ευχαριστήσω τις τρεις ομάδες που αποδέχθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκλησή μας. Είναι ομάδες που μας συνδέουν μακροχρόνια αγάπη.

Με τη Μακάμπι έχουμε την ίδια ιστορία. Για τη Φενέρ που μαζί με τον κύριο Ομπράντοβιτς είχαν χτίσει την αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού ο πατέρας και ο θείος μου, αλλά και την Αρμάνι που είναι ομάδα που έχει επενδύσει το άθλημα. Αγαπάνε το άθλημα.

Με τον κύριο Μεσίνα μακάρι να έχουν μια καλύτερη χρονιά. Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνάς και κανείς στον Παναθηναϊκό δε θα τους ξεχάσει. Άλλο ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που είναι εδώ για να κάνουμε αυτό το τουρνουά πραγματικότητα. Στο τέλος ο καλύτερος να κερδίσει και να έχουμε μια ωραία χρονιά»., πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο όχι μόνο για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου αλλά όλης της οικογένειας.

Θεωρώ ότι ο κύριος Παύλος εκπροσωπούσε μια γενιά που έφυγε. Μια γενιά που μετά τον πόλεμο ξεκίνησαν με αρχές και αξίες και έφτασαν ψηλά. Για εμάς θα πρέπει να είναι πρότυπα για το τι χάσαμε και τι πρέπει να επαναφέρουμε. Ελπίζω οι ομάδες να είναι έτοιμες για τη σεζόν που αρχίζει.

Εμείς είμαστε οικοδεσπότες. Ελπίζουμε να γίνει ένα καλό τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Να γίνει θεσμός το τουρνουά για να κρατήσουμε ζωντανές τις αξίες, τα οράματα και τις ιδέες των παλαιότερων. Να είναι πρότυπα για όλους τους Παναθηναϊκούς.

Στα αγωνιστικά εμείς θέλουμε να ενσωματώσουμε τους διεθνείς και από ‘κει και πέρα τα παιδιά που δεν έχουν εμπειρίες από Euroleague να καταλάβουν πως είναι οι ρυθμοί. H ατμόσφαιρα θα είναι έντονα συναισθηματικά αλλά όταν ξεκινάει το παιχνίδι έχει τέτοια δύναμη που σε παίρνει μαζί του».

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την πρόσκληση που μας έστειλε για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός ανθρώπου που πρόσφερε τόσα στο μπάσκετ. Για μένα είναι ξεχωριστή αυτή η εμπειρία για να τιμήσουμε τη μνήμη όχι μόνο του Παύλου αλλά και του Θανάση και του Κώστα αλλά όλης της οικογένειας.

Δεν ξέρω πόσο έτοιμοι είμαστε για να παίξουμε σήμερα αλλά νομίζω πως το αποτέλεσμα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Για μένα το πιο σημαντικό είναι το θέμα του συναισθηματικού. Όταν έχεις καθημερινή επαφή με έναν άνθρωπο επί 13 χρόνια, είναι πολύ ξεχωριστό κάθε φορά που γυρνάω στο ΟΑΚΑ.

Σκέφτομαι πρώτα αυτό και μετά το παιχνίδι. Προπονητής είμαι όταν αρχίσει το παιχνίδι μπαίνω και κάνω τη δουλειά μου, αυτό είναι το εύκολο. Έχοντας ζήσει στον Παναθηναϊκό και έχοντας αυτή την εμπειρία σε δύσκολους καιρούς, αυτό που μας κρατούσε ήταν ότι ο κύριος Παύλος προσπαθούσε πάντα να βοηθήσει όλους.

Μπορεί να αντιδρούσε διαφορετικά κάποιες φορές αλλά έκανε τα πάντα για να είμαστε όλοι καλά. Προσωπικά με άλλαξε, του μιλούσα για όλα. Είχαμε συζητήσει για πολλά, μου είχε πει για τη ζωή του, πως ξεκίνησε η οικογένεια και με βοήθησε να καταλάβω καλύτερα τη ζωή».

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: «Εκ μέρους της διοίκησης θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την πρόσκληση σε αυτό το τουρνουά. Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου για όσα πρόσφερε στον Παναθηναϊκό και στο μπάσκετ γενικότερα.

Ο κύριος Παύλος ήταν ένας κύριος, ένας τζέντλεμαν και κέρδισε το σεβασμό όλων. Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια είναι πρώτης τάξης ευκαιρία να βγάλουμε συμπεράσματα.

Ειδικά για εμάς που δεν έχουμε παίξει φιλικά επιπέδου Ευρωλίγκας. Θα βγάλουμε συμπεράσματα για το τι πρέπει να διορθώσουμε. Προσωπικά εγώ πρώτη φορά συμμετέχω και η διοργάνωση είναι άψογη και ευχαριστούμε πολύ».

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, Έτορε Μεσίνα σημείωσε: «Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να μιλήσω στον κύριο Παύλο αλλά έχω διαβάσει πολλά και όλα όσα λέγονται από τον καλύτερο προπονητή και φίλο Ζέλικο, με κάνουν να σκέφτομαι πως ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος και όχι μόνο ιδιοκτήτης».

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

16.45: Φενερμπαχτσέ- Αρμάνι Μιλάνο COSMOTE SPORT 4 HD

19.00: Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ COSMOTE SPORT 4 HD

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

15.45: Μικρός Τελικός COSMOTE SPORT 4 HD

18.00: Τελικός COSMOTE SPORT 4 HD

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης