Η φετινή θα είναι η τελευταία σεζόν για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει την καριέρα του στα παρκέ, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Πράσινη», ο Διαμαντίδης αποκάλυψε τα πλάνα του, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για ειλημμένη απόφαση να βάλει τέλος στη σπουδαία καριέρα του, η οποία στέφθηκε από τεράστιες επιτυχίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν το σκέφτομαι περισσότερο, είναι ειλημμένη απόφαση. Θέλω να παίξω έναν ακόμη χρόνο. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο στόχος μου είναι να είμαι υγιής πάνω απ’ όλα και μετά άμα μπορέσω να βοηθήσω και εγώ από τη μεριά μου την ομάδα. Σίγουρα αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο ή τίτλους αυτό θα είναι το καλύτερο τέλος για μένα» τόνισε ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Και προσέθεσε: «Μέσα μου δεν το έχω καταλάβει, ακόμη το “σταματάω” γιατί δεν το έχω ζήσει. Σίγουρα ξέρω πως θα μου λείψει το μπάσκετ γιατί είναι αυτό που κάνω τόσα χρόνια, ο τρόπος της ζωής μου, αυτό που αγαπάω, η ζωή μου κυλά γύρω από αυτό. Αν εξαιρέσεις τα τελευταία δυόμιση – τρία χρόνια που είμαι παντρεμένος και έχω κάνει τη δική μου οικογένεια. Τα παιδιά μου και η οικογένειά μου πλέον παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Σίγουρα θα μου λείψει όμως το μπάσκετ. Πολύ. Το πώς θα είμαι και όλα τα σχετικά θα το δούμε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που αναμένονται από τον κόσμο, ο Διαμαντίδης είπε πως «δεν νομίζω πως μπορεί ο κόσμος να μην μπορεί να φανταστεί το μπάσκετ χωρίς εμένα. Παίκτες έρχονται, φεύγουν, σταματάνε, αυτή είναι η ζωή. Παίκτες θα βγαίνουν και θα συνεχίζεται αυτή η διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός είναι ο Παναθηναϊκός και είναι μια ομάδα η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίκτες οι οποίοι ήταν ή είναι στην ομάδα παίζουν για όσο καιρό μπορούν. Έτσι είναι αυτά. Είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Δεν είναι κάτι για μένα. Θα σταματήσω και ο Παναθηναϊκός θα υπάρχει. Παίκτες, διοίκηση, προπονητές, ο κόσμος που είναι πάντα παρών στην ομάδα και τη βοηθάει απίστευτα όλα αυτά τα χρόνια. Τίποτε δεν θα αλλάξει».

Όσο για το αν έχει ήδη κάνει τον απολογισμό του, ήταν ξεκάθαρος: «Σίγουρα φεύγω γεμάτος. Δεν κοιτάζω ακόμη πίσω. Δόξα τω Θεώ η καριέρα μου τα είχε όλα και το μεγαλύτερο κομμάτι της είχε πάρα πολλές επιτυχίες και χαρές στην ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό. Και με την Εθνική ομάδα έχω ζήσει απίστευτες στιγμές. Δεν περίμενα ποτέ πως θα τα ζήσω όλα αυτά. Σίγουρα φεύγω γεμάτος. Δηλαδή όταν θα φύγω, θα είμαι γεμάτος. Μακάρι να είμαι και υγιής να τελειώσει η χρονιά με υγεία και κάποιες επιτυχίες».

Για την «επόμενη ημέρα» του στο μπάσκετ τόνισε πως «για να πω την αλήθεια, δεν το έχω σκεφτεί ακόμη. Είναι ένα θέμα που το συζητάω με την οικογένειά μου πως θα είναι και όλα τα σχετικά. Ακόμη όμως δεν έχω σταματήσει, έχω έναν χρόνο ακόμη. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα δούμε», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «δεν είναι στη σκέψη μου να παραμείνω στο μπάσκετ. Να είμαι σε κάποια θέση. Τώρα, επειδή παλιά έχω πει μεγάλα λόγια και στο τέλος έγιναν άλλα, ας περιμένουμε. Η πρώτη μου σκέψη όμως είναι να μην μείνω στο μπάσκετ σε κάποιο συγκεκριμένο ρόλο ή πόστο».

Ο Διαμαντίδης παραδέχθηκε ότι «μετά τη δημιουργία της οικογένειάς μου αρχίζω και κουράζομαι λίγο με τα ταξίδια και όλα αυτά που έχει η ζωή του αθλητή. Μου λείπει η οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Είμαι μακριά και κάπου εκεί αρχίζει να και κουράζεσαι ψυχολογικά. Το σωματικό κομμάτι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά σου. Πρέπει να κουραστείς για να είσαι έτοιμος να παίξεις».

Στο ερώτημα «Καστοριά ή Αθήνα; Πριν από λίγα χρόνια φρονώ πως θα έλεγες με κλειστά μάτια Καστοριά μετά από τους τίτλους τέλους…», ο Διαμαντίδης απάντησε: «Ναι, θα σου έλεγα σίγουρα αυτό, θα έλεγα πως θα γυρνούσα στην Καστοριά. Αλλά πλέον επειδή η ζωή μου άλλαξε, θα είμαι στην Αθήνα. Θα έχω εξάλλου ελεύθερο χρόνο να βλέπω παραπάνω, αλλά και αυτό θα γίνει όταν σταματήσω το μπάσκετ».

Και κατέληξε: «Μακάρι να τελειώσουμε τη χρονιά και να έχουμε κάνει κάτι καλό».

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης