Στον Παναθηναϊκό αισθάνεται πως οφείλει τα 9 τρόπαια Κυπέλλου Ελλάδας και την πρωτιά στον σχετικό πίνακα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Μετά την κατάκτηση του 16ου Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, ο αρχηγός των «πρασίνων» δήλωσε ικανοποιημένος για τους τίτλους που έχει κατακτήσει με την ομάδα του, αλλά κάλεσε τους συμπαίκτες του να συγκεντρωθούν στον κρίσιμο αγώνα όσον αφορά στην πρόκριση στα πλέι οφ με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, για την Ευρωλίγκα. «Έτσι όπως ξεκινήσαμε τη σεζόν –κατά την προσωπική μου άποψη- θα είναι υπέρβαση η πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα».

Αρχικά σχολίασε για την πρώτη θέση που απολαμβάνει από απόψε στον πίνακα των παικτών με τα περισσότερα Κύπελλα Ελλάδας στην ιστορία: «Αυτή η ομάδα που αγωνίζομαι τόσα χρόνια μου έχει δώσει αυτή τη δυνατότητα, να κατακτώ τίτλους και έτσι απόψε έφτασα τα 9 τρόπαια Κυπέλλου Ελλάδας. Είμαι ικανοποιημένος βέβαια. Έχουμε πάρει αρκετά τρόπαια ως ομάδα, σε πολλές διαφορετικές διοργανώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε δηλώσει στην αρχή της σεζόν πως η πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκας ήταν ο αντικειμενικός στόχος των «πρασίνων» για φέτος. Θα είναι υπέρβαση η πρόκριση στα πλέι οφ; «Ναι θα είναι υπέρβαση! Έτσι όπως ξεκινήσαμε –κατά την προσωπική μου άποψη- θα είναι υπέρβαση η πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.»

Στο τέλος, ο Διαμαντίδης τόνισε πως «το πλέον σημαντικό για αυτή την ομάδα είναι ότι τα νέα παιδιά του Παναθηναϊκού πήραν εμπειρία από τελικό και κατέκτησαν έναν τίτλο απόψε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γεμίζουν εικόνες από το πώς είναι να παίζεις σε δύσκολες συνθήκες, με άγχος, με πίεση. Μαθαίνουν πώς να διαχειριστούν καταστάσεις, παίζουν για τον τίτλο. Αυτά είναι εμπειρίες που θα είναι χρήσιμες γι’ αυτούς για το μέλλον. Άλλωστε αυτά τα παιδιά θα είναι ο κορμός του Παναθηναϊκού και αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος της ομάδας».

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης