Ο εκ των γενικών διευθυντών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε λόγο για «οικογένεια», ο προπονητής Γιώργος Βόβορας μίλησε για μια «ομάδα με ταυτότητα», κατά τη Media Day των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ. Ο νέος αρχηγός του «τριφυλλιού» Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε πανέτοιμος να ανταποκριθεί στην τιμή και την ευθύνη, ενώ ο Κωνσταντίνος Μήτογλου έστειλε μήνυμα στους συμπαίκτες του: «Να πάρουμε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες μας».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στη Media Day του Παναθηναϊκού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαμαντίδης: «Να παλεύουμε ως οικογένεια»

Ο ένας εκ των δύο γενικών διευθυντών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ζήτησε τη στήριξη των φιλάθλων στη μετά-Γιαννακόπουλου εποχή στον Παναθηναϊκό αναγνωρίζοντας τις δεδομένες δυσκολίες εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο “3D” δήλωσε μίλησε στη ΝOVA κατά τη διάρκεια της Media Day των «πράσινων» τονίζοντας για την απόφασή του να εμπλακεί στη διοίκηση του «τριφυλλιού»: «Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα όλοι για να κρατήσουμε την ομάδα. Είναι δύσκολες οι συνθήκες γενικότερα. Θα καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια όλοι μαζί για να κρατήσουμε την ομάδα σε ένα επίπεδο. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που έχουμε περάσει στον σύλλογο, ωραία πράγματα και δύσκολες στιγμές. Θεωρώ πως όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να περάσουμε αυτή τη νοοτροπία, να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Για την στελέχωση του ρόστερ και τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού, ο άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Πάντα ήταν μία οικογένεια η ομάδα. Σε όλες τις συζητήσεις υπάρχει ειλικρίνεια. Λέμε την αλήθεια, σε όλα τα κομμάτια που αφορούν την ομάδα. Αυτό θα κάνουμε. Θεωρώ ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό με βάση όσα είχαμε στα χέρια μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους στόχους της ομάδας, είπε: «Θέλουμε να είμαστε ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Θα παλεύουμε, θα δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε μία όμορφη κατάσταση για τον κόσμο. Να βλέπει μία ομάδα που παλεύει και που θα χαίρεται να την βλέπει».

Για το νέο μοντέλο διοίκησης και αν αυτό μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο της Euroleague, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ επισήμανε: «Είναι κάτι δύσκολο. Δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς. Είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε και προσπαθούμε να το φέρουμε εις πέρας. Κατά πόσο θα πετύχει ή αν θα το δει ο αθλητισμός ως ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, αυτό είναι άλλο θέμα».

Κλείνοντας ο Δημήτρης Διαμαντίδης απηύθυνε μήνυμα προς τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού: «Θα χρειαστούμε τη στήριξη απ’ όλους. Υπάρχουν προβλήματα λόγω της πανδημίας. Θέλουμε, όμως τη στήριξη, στα διαρκείας, σε όλα τα κομμάτια».

Βόβορας: «Να “χτίσουμε” ομάδα με ταυτότητα»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Αν “χτίσουμε” μια ομάδα με ταυτότητα, ο κόσμος θα είναι δίπλα μας». Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε: «Θέλουμε να έχουμε σωστή νοοτροπία. Πιέζουμε γι’ αυτό και στην προπόνηση και στα φιλικά. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Στις δύσκολες στιγμές των αγώνων να είμαστε σωστοί και στις λεπτομέρειες. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο μπορεί να αλλάξουν πολλά. Εκεί θέλω οι παίκτες μου να είναι σκληροί. Αυτό το περιμένω ειδικά από τα παιδιά με εμπειρία και ταλέντο. Από τα παιδιά που θα βοηθήσουν και τους υπόλοιπους. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Και όταν είναι καλά να μην ενθουσιαζόμαστε. Και αυτό είναι δύσκολο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλάξει το μυαλό και η νοοτροπία μας».

Εν συνεχεία, o Γιώργος Βόβορας τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα παιδιά προέρχονται από σχεδόν 6 μήνες αποχής και θέλουν χρόνο προσαρμογής. Σίγουρα όλο αυτό το διάστημα δούλεψαν όσο καλύτερα μπορούσαν, αλλά αν δεν παίζεις δεν αρκεί. Αυτό βέβαια είναι πρόβλημα για όλες τις ομάδες. Μέσα από τα φιλικά θα έχουμε την ευκαιρία να το αλλάξουμε.

Για τη μικρή εμπειρία του ως head coach ο Γιώργος Βόβορας εξήγησε: «Το καλοκαίρι είχε πολύ δουλειά για να φτιάξουμε την ομάδα. Σίγουρα είναι διαφορετικό να είσαι βοηθός και διαφορετικό να είσαι πρώτος. Αυτό που λέω στους δικούς μου ανθρώπους είναι πως ζω το όνειρό μου. Σίγουρα νιώθω μεγαλύτερη αγάπη από τον κόσμο και νιώθω πιο έντονη τη λαχτάρα του να δει την ομάδα να βρίσκεται και πάλι στην κορυφή».

Για τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν προς το πρόσωπό του, ο νεαρός τεχνικός απάντησε: «Είμαι πολλά χρόνια στον σύλλογο και γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις. Σίγουρα θα υπάρξει μεγάλη πίεση και σύγκριση με τους προηγούμενους προπονητές. Το ξέρω και έχω προετοιμαστεί γι’ αυτό. Πιστεύω, όμως πως αν καταφέρουμε να “χτίσουμε” μια ομάδα με ταυτότητα, που θα παλεύει, ο κόσμος θα είναι δίπλα μας».

Για τη συνεργασία του με τους τεράστιους παλαίμαχους αθλητές του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη, o προπονητής των «πρασίνων» είπε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο ξεκίνημα στην προπονητική μου καριέρα από το να συνεργάζομαι με αυτούς τους δύο ανθρώπους. Από το καλοκαίρι και τις πρώτες μας συζητήσεις μου έδωσαν να καταλάβω πόση μεγάλη σημασία έχουν τα απλά πράγματα. Στις συζητήσεις μας άκουσα πάνω από 100 φορές την λέξη οικογένεια».

Παπαπέτρου: «Τιμή και ευθύνη να είμαι αρχηγός του Παναθηναϊκού»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου, τόνισε για τα νέα δεδομένα στην ομάδα: «Θα είμαστε μια πολύ αθλητική ομάδα. Έχουμε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να βγάζουμε φουλ ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η ταυτότητα της ομάδας μας ξεκινάει από την άμυνα. Έχουμε παίκτες σκληρούς, έχουμε παίκτες που ξέρουν να υπηρετούν αυτό το πλάνο. Και το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ στο κλίμα ενότητας στην ομάδα. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για τον ρόλο του ως αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο Παπαπέτρου είπε: «Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να θυμόμαστε πως όλοι έχουν τον ρόλο τους. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Μπορεί κάποιες φορές να επικεντρωνόμαστε σε έναν παίκτη ξεχωριστά, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό. Ακόμη και ο 15ος και 16ος παίκτης, μπορεί να προσφέρουν πολλά μέσα στην ομάδα. Συζητούσαμε για τον Δίπλαρο, ο οποίος είναι εξαιρετικός στις προπονήσεις και η παραμονή του μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική. Ο ρόλος του αρχηγού είναι πολύ σημαντικός. Του… άτυπου υπαρχηγού εξίσου. Του παίκτη εκείνου που θα φτιάξει το κλίμα στα αποδυτήρια άλλο τόσο. Όλοι μαζί πρέπει να ηγηθούμε. Εγώ είμαι απλά ο αρχηγός».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει μέταλλο να ανταπεξέλθει στα δύσκολα, ο διεθνής φόργουορντ απάντησε: «Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα και σίγουρα δεν μπορώ να προβλέψω αν έχουμε το μέταλλο. Αυτό έχει να κάνει με την εμπειρία του κάθε παίκτη, αλλά και με το… από τι είναι φτιαγμένος. Έχουμε σκληρά παιδιά. Έχουμε παίκτες που στα δύσκολα θα βγουν μπροστά για να κάνουν το κάτι παραπάνω. Οι συμπαίκτες μου βλέπουν πολύ σοβαρά το μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για τις άδειες εξέδρες, ο Παπαπέτρου είπε: «Εμάς ίσως μας επηρεάζει περισσότερο από άλλες ομάδες γιατί το ΟΑΚΑ είναι η καλύτερη, ή από τις καλύτερες έδρες της Ευρώπης. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι καιροί είναι περίεργοι. Στην αρχή σίγουρα θα είναι δύσκολα. Μακάρι μετά να βρεθεί το εμβόλιο και να αλλάξουν τα δεδομένα».

Μήτογλου: «Να πάρουμε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες μας»

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε για την ομάδα της νέας σεζόν, αλλά και για την καραντίνα ελέω κορωνοϊού. Ο Μήτογλου είπε αρχικά: «Η αλήθεια είναι ότι έχει αλλάξει τελείως η ταυτότητας της ομάδας. Έφυγαν παίκτες “κλειδιά” και πρέπει να τους αναπληρώσουμε. Θα πρέπει να βγάλουμε πάρα πολύ ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Ένα παιχνίδι που μου ταιριάζει πολύ. Αυτό είναι το “θέλω” του προπονητή μας και αυτό προσπαθεί να μας περάσει από την αρχή της σεζόν. Τώρα είναι η ευκαιρία μας να βγούμε μπροστά. Τώρα που δεν έχουμε μπροστά μας παίκτες όπως ο Καλάθης. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, να πάρουμε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες μας. Αυτός είναι ο ρόλος μας και είναι σπουδαίος. Και φέρει μαζί του και μεγάλη ευθύνη».

Σχολιάζοντας την καραντίνα της περασμένης Άνοιξης ελέω κορωνοϊού, ο Μήτογλου τόνισε: «Ήταν πρωτόγνωρο όλο αυτό που ζήσαμε. Μείναμε μέσα στο σπίτι για πάνω από έναν μήνα και ένιωσα ότι γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Ένιωσα σαν να έχω τελειώσει από το μπάσκετ. Κάτι που δεν μπορώ καν να σκεφτώ. Τουλάχιστον μόλις άνοιξαν κάποιες εγκαταστάσεις άρχισα σιγά σιγά να γυμνάζομαι για να κρατηθώ σε φόρμα. Αλλά αν δεν πιάσεις μπάλα αυτό δεν είναι αρκετό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης