Στα «ερυθρόλευκα» βάφτηκε ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο μπάσκετ ανδρών, καθώς ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε την Κυριακή με 67-52 του Παναθηναϊκού, στον τελικό του Super Cup, που διεξήχθη στο κλειστό της Καλλιθέας, στη Ρόδο.

MVP του 3ου Super Cup αναδείχτηκε ο Γάλλος διεθνής σέντερ των Πειραιωτών, Μουσταφά Φαλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Double double σημείωσε ο Σάσα Βεζένκοφ με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Μουσταφά Φαλ πέτυχε επίσης 12 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Με 9 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Μπόλομπόι ήταν καθοριστικός για τους Πειραιώτες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Παναθηναϊκός είχε πρώτο σκόρερ τον Πάρις Λι με 12 πόντους, ο Ντέρικ Ουίλιαμς πέτυχε 10 πόντους, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε συγκομιδή 8 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τη μεριά του ο Γκριγκόνις είχε 0/6 τρίποντα.

O Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 9-2, με τον Ουίλιαμς να σημειώνει τους επτά πόντους. Τα δύο διαδοχικά τρίποντα του Κέιναν ήταν η αρχή ενός σερί 10-0 του Ολυμπιακού με το οποίο προηγήθηκε, με 9-12.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν ν’ ανακτήσουν το προβάδισμα, αλλά οι Φαλ και Βεζένκοφ είχαν απαντήσεις για το 15-18 υπέρ του Ολυμπιακού στην 1η περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε τελικά με 24-23, με τον Παπαγιάννη κι ενώ πριν οι Μποχωρίδης και Γκριγκόνις πέτυχαν συνεχόμενους πόντους. Ωστόσο, η ομάδα του Πειραιά μετέφερε το παιχνίδι της στα ρακέτα, με τον Μπόλομποϊ να μην έχει αντίπαλο.

Mε δύο διαδοχικά τρίποντα του Λι, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 32-32. Εντούτοις, ο Αμερικανός ψηλός των «ερυθρόλευκων» παρέμεινε ζεστός, έφτασε τους 9 πόντους και τα 7 ριμπάουντ μέχρι το ημίχρονο, το οποίο έληξε με 34-37 υπέρ των Πειραιωτών, μετά το τρίποντο του ΜακΚίσικ.

Η άμυνα του Ολυμπιακού έσφιξε στην 3η περίοδο, διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός σημείωσε μόλις 9 πόντους έναντι 19 των «ερυθρόλευκων».

«Κλειδί» ήταν ο έλεγχος των ριμπάουντ για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον Φαλ να παίρνει τη σκυτάλη από τον Μπόλομποϊ στη ρακέτα και να βοηθά σημαντικά την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός πέρα από τις δύο βολές του Γκριγκόνις, τα τρίποντα των Μποχωρίδη και Ουίλιαμς και μία εύστοχη βολή του Πονίτκα δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει σ’ αυτό το διάστημα τον αντίπαλό του, για το 43-56 στο 30ό λεπτό.

Οι Βεζένκοφ και Λαρεντζάκης διατήρησαν μια διαφορά ασφαλείας για τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρνει να πετύχει την ανατροπή στο 4ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 34-37, 43-56, 52-67

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Καλαϊτζάκης Π., Λι 12 (2), Παπαγιάννης 8, Ουίλιαμς 10 (2), Γκριγκόνις 4, Μποχωρίδης 8 (2), Άντριους 2, Καλαϊτζάκης Γ., Πονίτκα 8 (1), Γκουντάιτις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 6 (1), Κέιναν 6 (2), Φαλ 12, Βεζένκοφ 12 (2), Παπανικολάου 2, Λούντζης, Λαρεντζάκης 11 (1), Σλούκας 2, Μπόλομποϊ 9, Πίτερς 2, ΜακΚίσικ 5

Ο Κώστας Παπανικολάου χάρισε ένα από τα highlight της βραδιάς στη Ρόδο, καθώς δεν σήκωσε εκείνος πρώτος το τρόπαιο του Super Cup, αλλά το έδωσε στον Sports Director της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Χρήστο Μπαφέ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης