Πρόκληση αποτελεί για τον μπασκετικό Ολυμπιακό το αυριανό ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως επισήμανε ο Γιάννης Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του ματς στο ΣΕΦ, για την 6η αγωνιστική του έκτου  ομίλου του TOP 16 της Euroleague.

«Έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας. Κόντρα σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο που είναι αήττητος σε δεκαπέντε παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και είναι φαβορί για το τρόπαιο. Έχουμε μία πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε την αξία μας», τόνισε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και πρόσθεσε: 

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Η ΤΣΣΚΑ έχει πολλούς παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Θα πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα σε άμυνα και επίθεση. Χρειάζεται καλή παραγωγικότητα και όλες οι λεπτομέρειες που χρειάζονται. Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο. Θέλουμε να είναι ο έκτος παίκτης μας που θα βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη μάχη». 

Εν συνεχεία μίλησε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν η διακοπή του σαββατοκύριακου βοήθησε την ομάδα του: «Ναι ξεκουραστήκαμε αρκετά γιατί είχαμε πολλά σερί παιχνίδια με ταξίδια. Επίσης δουλέψαμε για να διορθώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας για να παρουσιαστούμε καλύτεροι σε άμυνα και επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Αυτό κάνουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου. Προσαρμοζόμαστε στα ατού και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου. Έχουμε βρει και τα θετικά και τα αρνητικά της ΤΣΣΚΑ και έχουμε δώσει έμφαση για να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε».

Για το αν θα αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό κάποιος παίκτης: «Σας ευχαριστώ πολύ που κάνετε ξανά αυτή την ερώτηση. Έχω πει πολλές φορές και θέλω να δώσω για μία ακόμα φορά ξεκάθαρη απάντηση για να σταματήσει η παραφιλολογία που κάνει κακό στην ομάδα. Έχω πει πολλές φορές πως έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους έξι ξένους της ομάδας.

Είμαι ευχαριστημένος από το πως δουλεύουν το πώς προσπαθούν για να παίζουν καλά και πόσο έχουν αφομοιώσει τη νοοτροπία μου. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το δεύτερο αφορά τη δική μου φιλοσοφία που λέει πως δεν θέλω να υπάρχουν δύο ομάδες. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να έχουμε άλλη ομάδα στην Ελλάδα και άλλη στην Ευρώπη. Όλοι πρέπει να ξέρουν τον ρόλο τους και να υπάρχει ¨”χημεία”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Αυτή τη στιγμή η ομάδα τα έχει όλα αυτά και δεν θέλω να έρθει ένας παίκτης που θα χαλάσει την ισορροπία και τον σχεδιασμό που έχει η ομάδα στο παιχνίδι της. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες. Δεν θα πάρουμε παίκτη και θέλω να τελειώνει αυτό. Απορώ πως βγαίνει αυτό παραμονή ενός τόσο σημαντικού αγώνα».

Για το αν οι παίκτες μπορούν να καλύψουν μία κακή βραδιά του Σπανούλη: «Και στους Έλληνες παίκτες έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη. Το υλικό μας είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Μπορούν ανά πάσα στιγμή να βγουν μπροστά και να πάρουν στη πλάτη τους την ομάδα. Το λέω και στους ίδιους τους παίκτες. Όλοι είναι ικανοί και έτοιμοι να βοηθήσουν όχι μόνο με το να βάλουν πόντους, αλλά με ένα ριμπάουντ, μία καλή άμυνα. Το κάνουμε σε μεγάλο βαθμό και θα βελτιωθούμε και άλλο. Ομαδικά θα είμαστε καλύτεροι όσο περνάει ο καιρός».

Για το αν αισθάνεται πως είναι το καλύτερο μέχρι τώρα τεστ της ομάδας: «Ασφαλώς. Είναι μία ομάδα που είναι φαβορί για τον τίτλο, οπότε το κίνητρο μεγαλώνει περισσότερο. Εμείς έτσι βλέπουμε όλα τα παιχνίδια από την αρχή της χρονιάς βέβαια. Θέλουμε να είμαστε σκληροί και μαχητικοί και καλλιεργούμε συνεχώς καινούργια στοιχεία. Ήρθε η ώρα να δείξουμε ακόμα καλύτερο εαυτό αρχής γενομένης από αύριο».

Για το ποιο είναι το μυστικό για να περιοριστεί η ΤΣΣΚΑ: «Υπάρχει μυστικό, αλλά δεν θέλω να το πω δημόσια (γέλια). Έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες και την βοήθησε η έλευση του Ντε Κολο. Θα πρέπει να προσέξουμε τη δημιουργία τους και να δώσουμε έμφαση σε αυτό. Αυτό μπορώ να πω τώρα και τίποτα παραπάνω».

Για το αν ο Χάινς θα είναι έξτρα κίνητρο για τους ψηλούς: «Δε νομίζω πως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλοι αναγνωρίζουν τη προσφορά και την αξία του και τον σεβόμαστε, αλλά είμαστε επαγγελματίες. Πιστεύω πως δε θα παρασυρθούμε για να δείξουμε το κάτι παραπάνω αι αυτό ισχύει για όλους. Εμείς στα παιχνίδια κάνουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και τίποτα παραπάνω».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης