Ικανοποιημένος από την επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού δήλωσε μετά το ντέρμπι των «αιωνίων» του ελληνικού μπάσκετ στο ΣΕΦ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη με 81-75, επισημαίνοντας ωστόσο ότι με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του δεν έχει καταφέρει ακόμα τίποτα.

«Ήταν σημαντική νίκη για εμάς, απέναντι σε έναν σημαντικό αντίπαλο. Μέχρι το 14’ κάναμε το παιχνίδι περίπου όπως το είχαμε σχεδιάσει. Στο τέλος της δεύτερης περιόδου επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να σκοράρει στο τρανζίσιον και από δικά μας λάθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν καλό ότι ανακάμψαμε γρήγορα και μπήκαμε με προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο, οπότε διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι στην επίθεση και στην άμυνα ήμασταν πιο σκληροί. Στα 6-7 λεπτά πριν από το τέλος χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, κάναμε κάποιες βεβιασμένες επιθέσεις και επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει το ματς» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο τεχνικός των Πειραιωτών στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και συνέχισε:

«Ήταν σημαντικό ότι στο φινάλε είχαμε τα ψυχικά αποθέματα, την ηρεμία και τη συγκέντρωση για να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τη νίκη, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και όσο περνά ο καιρός θα είμαστε καλύτεροι. Όταν έχεις συνεχή παιχνίδια δεν είναι εύκολο να αφομοιώνεις γρήγορα τα πράγματα. Συγχαρητήρια στο τεχνικό και το ιατρικό τιμ για τη δουλειά τους».
Για τη συνέχεια ανέφερε: «Σημασία έχει να μείνουμε ταπεινοί. Ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα, έχουμε πολύ δρόμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ερωτηθείς για την απώλεια της διαφοράς, στο τέλος τόνισε: «Βεβαίως είναι κάτι που μας προβληματίζει. Όταν έχεις μια διαφορά δεν πρέπει να εφησυχάζεις. Πρέπει να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος. Η άμυνά μας αδυνάτισε και η επίθεση δεν λειτούργησε σωστά και ομαδικά. Ασφαλώς και υπάρχουν αρνητικά σημάδια και θα πρέπει να δουλέψουμε σε αυτά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να μιλήσει για το πώς βίωσε το ντέρμπι, είπε: «Έχω βιώσει ξανά ντέρμπι. Το σημαντικό είναι να είναι η ομάδα έτοιμη. Είχαμε ηρεμία και συγκέντρωση, κάναμε λάθη, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό ήμασταν στο σημείο που έπρεπε».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης