Την πεποίθηση του ότι σε βάθος χρόνου ο Ολυμπιακός θα γίνει πιο αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου παραμονή του αγώνα με τη Νεπτούνας στο ΣΕΦ (5/12, 21:45), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός αποκάλυψε ότι δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του Ματ Λοτζέσκι στην αυριανή αναμέτρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά το παιχνίδι με τη Λαμποράλ που χάσαμε χωρίς να παίξουμε καλά, θέλουμε να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες», είπε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε:

«Η ήττα από τη Λαμποράλ ήταν μία κακή παρένθεση και θέλω να το δείξουμε αυτό αύριο. Η αντίδραση και στο παιχνίδι με τη Δράμα και σε αυτό με τη Νεπτούνας θέλω να είναι δυναμική και θα παίξει σημαντικό ρόλο για μένα. Μετά από ένα μήνα δουλειάς μαζί, θέλω να κάνουμε στο γήπεδο όλα όσα δουλεύουμε στη προπόνηση. Η Νεπτούνας είναι σκληροτράχηλη ομάδα με παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί με τον ίδιο προπονητή και την ίδια φιλοσοφία.

Θέλει προσοχή από μέρους μας για να αποδιοργανώσουμε το παιχνίδι τους από την άμυνά μας και στην επίθεση να διαβάσουμε την άμυνά τους και να κάνουμε σωστές επιλογές. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα για να επιστρέψουμε στις νίκες. Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία του πρώτου αγώνα για να είμαστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση. Δουλεύουμε στη προπόνηση με γνώμονα το πρώτο παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το πότε θα επιστρέψουν οι τραυματίες και αν θα δώσει χρόνο συμμετοχής στον Λοτζέσκι, είπε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τους τραυματίες, αλλά γι’ αυτούς που είναι διαθέσιμοι για το αυριανό παιχνίδι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι σε στάδιο επανένταξη και μέρα με τη μέρα βελτιώνονται. Ακριβή ημερομηνία επιστροφής δε μπορούμε να δώσουμε για κανέναν. Δεν υπολογίζω στο Λοτζέσκι διότι δεν είναι 100% έτοιμος και θα είναι μεγάλο ρίσκο να τον βάλουμε να παίξει. Πάει πάρα πολύ καλά και είναι στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας».

Αναφερόμενος στα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ, δήλωσε: «Ήταν ένα κομμάτι που έπρεπε να προσέξουμε στην Δράμα, διότι ο ΚΑΟΔ είναι η δεύτερη ομάδα στα επιθετικά ριμπάουντ. Έχει παίκτες με έφεση σε αυτό. Σίγουρα θα μπορούσαμε να τους δώσουμε λιγότερα και είναι η αλήθεια πως δουλεύουμε πολύ και σε αυτό το κομμάτι στο οποίο όντως χρειαζόμαστε βελτίωση και περισσότερη αποτελεσματικότητα».

Μιλώντας για τα στοιχεία που θέλει να αλλάξει στον Ολυμπιακό, είπε: «Θέλω η άμυνά μας είναι πιο επιθετική και να έχουμε καλύτερες συνεργασίες. Στην επίθεση έχουμε βάλει καινούργια συστήματα, αλλά ακόμα είμαστε σε στάδιο αφομοίωσης τους.

Το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε, αλλά και να αυξήσουμε λίγο παραπάνω τη ταχύτητά μας στην επίθεση. Όταν όμως προσπαθούμε να σκεφτούμε στην επίθεση είναι λογικό να είμαστε πιο αργοί. Σε βάθος χρόνο και θα διαβάζουμε πιο γρήγορα το παιχνίδι και θα έχουμε περισσότερη ταχύτητα».

Μιλώντας για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αύριο -εκτός απροόπτου- θα γίνει τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, είπε: «Ο Βασίλης είναι φαινόμενο για το ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο μπάσκετ, κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του. Εδώ που έφτασε αξίζει 100% όσα ζει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι συνεχίζει να δουλεύει πολύ σκληρά στις προπονήσεις και αποτελεί παράδειγμα για αρκετούς νέους παίκτες. Πρέπει να τον βλέπουν και να τον μιμούνται για να δουλεύουν και να φτάνουν ψηλά».

Τέλος, αναφερόμενος στην αγωνιστική άνοδο του Μάντζαρη, σχολίασε: «Ζητάω και από το Μάντζαρη και από όλους να παίρνουν πρωτοβουλίες. Πιστεύω πολύ σε όλους μας τους παίκτες και το έχω πει από τη πρώτη στιγμή.

Το ρόστερ αυτό είναι εξαιρετικό και έχει μεγάλες δυνατότητες, αρκεί όλοι να μπαίνουν και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μπορεί κάποια μέρα κάποιος να μην είναι καλός στην επίθεση αλλά να μπορέσει να βοηθήσει στην άμυνα. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υλικό μας, είναι θέμα χρόνου η ομάδα να παίξει ακόμα καλύτερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης