Στον χαρακτήρα και στη μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά το τρίτο παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όπου οι Πειραιώτες επικράτησαν με 73-71 και έκαναν το 2-1 στις νίκες στη σειρά με τους «μπλαουγκράνα», για τα πλέι οφ της Euroleague.

Πάντως ο κόουτς των Πειραιωτών επισήμανε ότι η ομάδα του δεν έχει προκριθεί ακόμη στο φάιναλ φορ, τονίζοντας ότι πρέπει να το κάνει αυτό την Πέμπτη, στο τέταρτο ματς με τους Καταλανούς, που θα διεξαχθεί και πάλι στο ΣΕΦ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη επί ενός πολύ μεγάλου αντιπάλου. Ήταν ένα παιχνίδι, που μετά τη νίκη στη Βαρκελώνη, έπρεπε να το κερδίσουμε εμείς. Στη μεγαλύτερη διάρκεια ελέγξαμε το ματς και δίκαια νικήσαμε.

Παλέψαμε μέχρι το τέλος και δείξαμε χαρακτήρα. Είχαμε κάποια μικρά κενά, αλλά έτσι είναι τα ντέρμπι και δεν μπορείς να έχεις το απόλυτο για 40 λεπτά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόνο ένα καλάθι και οι υπόλοιποι πόντοι ήταν βολές, αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι σημαντικό ότι κάναμε το 2-1 και έχουμε άλλο ένα παιχνίδι, για το οποίο πρέπει να ξεκουραστούμε σήμερα, να συγκεντρωθούμε και να πολεμήσουμε.

Ήταν σημαντικό ότι ο κόσμος ήταν στο μέρος μας. Έσπρωξε την ομάδα και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Οι παίκτες μας έδειξαν την απαραίτητη συγκέντρωση και ετοιμότητα γι’ αυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν έχουμε τελειώσει όλα, θέλουμε να τα τελειώσουμε όμως την Πέμπτη», ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για τα κενά διαστήματα και την κόπωση ο τεχνικός των Πειραιωτών επισήμανε: «Όταν παίζεις ντέρμπι, δεν μπορείς να παίζεις όπως την Παρασκευή. Την Μπαρτσελόνα είχαμε απέναντί μας, είναι λογικό να αντιδράσεις. Το πιο σημαντικό για μένα είναι η ομαδικότητα στο παιχνίδι μας.

Για μένα δεν μετρά να βάλει κάποιος πόντους. Ο Παπαπέτρου πήρε 4 ριμπάουντ, ο Σλούκας έδωσε 5 ασίστ, ο Ντάρντεν έπαιξε καλή άμυνα… Με νοιάζει όσοι μπαίνουν να προσφέρουν. Μέχρι το επόμενο ματς προλαβαίνουμε να προετοιμαστούμε σωματικά και πνευματικά, γιατί έχουμε παίκτες τέτοιου επιπέδου».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης