Την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να νικάει ομάδες που μπαίνουν στο παρκέ με την ταμπέλα του φαβορί, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι προσηλωμένος στο πλάνο και πνευματικά έτοιμος, εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού της Κυριακής με την «οικοδέσποινα» του Final 4 Ρεάλ Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι υπερήφανος και ευτυχισμένος που καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Είμαστε υπερήφανοι γιατί η ομάδα μας έχει λάβει μέρος στα πέντε από τα τελευταία επτά φάιναλ φορ κι αυτό δίνει ικανοποίηση σε όλους στον Ολυμπιακό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαβορί, μία ομάδα που σεβόμαστε, μία ομάδα που είναι χαρακτηριστικά ευρωπαϊκή.

»Το αποδεικνύουν οι τρεις παρουσίες της σε τελικούς τα ισάριθμα τελευταία χρόνια. Η Ρεάλ είναι φαβορί, παίζουν στο γήπεδό τους, αλλά κι εμείς ξέρουμε πώς να παίζουμε με ομάδες που είναι φαβορί. Δεν αναφέρομαι μόνο στο ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ χθες, αλλά και προγενέστερα. Έχουμε εμπειρία, έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αγωνιστούμε απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα» ανέφερε αρχικά o κόουτς των Πειραιωτών.

Ερωτηθείς για το πώς θα σταματήσει τη Ρεάλ και συγκεκριμένα την ευστοχία της απάντησε: «Η Ρεάλ έχει 2-3 παίκτες -σε κάθε θέση- εξαιρετικής ποιότητας. Δεν μπορούμε να εστιάσουμε σε έναν παίκτη συγκεκριμένα. Ως σύνολο, παίζουν όλοι μαζί με τον ίδιο προπονητή, την ίδια φιλοσοφία κι έχουν προσθέσει παίκτες που βελτιώνουν το σύνολο κι έχουν ανεβάσει το επίπεδο. Διαθέτουν παίκτες με ταλέντο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το αν μπορούσε να εστιάσει σε έναν τομέα ποιος θα ήταν αυτός, ο Γ. Σφαίροπουλος τόνισε: «Τα ριμπάουντ. Δεν μπορείς να δουλέψεις μόνο ένα. Από άποψη τακτικής θα πρέπει να τηρήσουμε τα σχέδιά μας».

Στη συνέχεια σχολίασε σχετικά με την τακτική ενόψει του τελικού της Κυριακής: «Πάνω από όλα είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε στο αμυντικό παιχνίδι. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στα τμήματα εκείνα του παιχνιδιού που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να νικήσουμε.

»Με την ΤΣΣΚΑ ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και στο τέλος βρήκαμε τον επιθετικό ρυθμό μας, πήραμε κεφάλι και το παιχνίδι πέρασε στα σχέδιά μας. Θα κάνουμε την τακτική μας όπως παίξαμε στο πρώτο παιχνίδι της Ευρωλίγκας φέτος. Με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα προετοιμαστούμε. Δεν περιμένουμε μία ημέρα πριν τον τελικό για να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο έναντι της ΤΣΣΚΑ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εύκολη αποστολή απέναντι στη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ. Πόσο επηρεάζει η κούραση σε έναν τελικό; «Αν θες να είσαι πρωταθλητής θα πρέπει να ξεπεράσεις τον πόνο. Νομίζω ότι και για τις δύο ομάδες ισχύει αυτό».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης