Στο ισχυρό «θέλω» του Ολυμπιακού να κατακτήσει το ροζ φύλλο απέναντι στον ΠΑΟΚ και να δείξει καλά αντανακλαστικά μετά την τελευταία ήττα του στην Ευρωλίγκα από τη Φενέρ, εστίασε στις δηλώσεις του, με το τέλος του αγώνα στην Πυλαία, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» στάθηκε, επιπλέον, στο ομαδικό πνεύμα που θέλει να έχει το σύνολό του με ή χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη διαθέσιμο και εξήγησε ότι ο Ολυμπιακός έχει ακόμη πολύ… δρόμο στο απαιτητικό αγωνιστικό πρόγραμμά του εντός και εκτός συνόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε ένα ζητούμενο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το πως θα αντιδράσουμε μετά την ήττα από τη Φενέρ. Ηταν ζητούμενο να διορθώσουμε τα λάθη μας. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, σταματήσαμε επιθετικά τον ΠΑΟΚ και με καλή κυκλοφορία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, πήραμε τη διαφορά από την αρχή και κερδίσαμε. Συνολικά, το πρώτο ημίχρονο καθόρισε την έκβαση του παιχνιδιού. Λειτουργήσαμε ομαδικά σε άμυνα και επίθεση. Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο θέλαμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο», είπε αρχικά. Πρόσθεσε λέγοντας: «Κάνουμε μια καλή πορεία, το πιο σημαντικό είναι να ετοιμαστεί η ομάδα για τα πλει οφ της Ευρωλίγκα και του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν είμαστε ακόμη στο 100% των δυνατοτήτων μας. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη 6 παιχνίδια, κοιτάμε το επόμενο βήμα, δε στεκόμαστε περισσότερο στη σημερινή νίκη. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, έχουμε ακόμη δύσκολες υποχρεώσεις, είναι ακόμη μακριά το τέλος της κανονικής περιόδου».

Ερωτηθείς για τον Βασίλη Σπανούλη, απάντησε: «Είναι ο ηγέτης μας, αυτός που κάνει τη διαφορά, ο αρχηγός της ομάδας, στον οποίο υποκλίνεται όλη η Ευρώπη. Για μας είναι σημαντικό ότι λειτουργούμε ομαδικά με και χωρίς τον Σπανούλη και αυτός είναι στόχος μου. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού ότι είναι σημαντικοί για την ομάδα. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Εκτός του Σπανούλη έχουμε και άλλους βασικούς παίκτες μας τραυματίες. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς και να μη χαλάει το παιχνίδι μας». Εξέφρασε, επιπλέον, την αγωνία του για την κατάσταση του Ολιβερ Λαφαγιέτ, ενώ ήταν καθησυχαστικός για τον Κώστα Σλούκα. «Πολλά θα μπορούμε να πούμε και για τους δύο αύριο», ήταν τα λόγια του.

«Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια. Εμείς κάναμε από χειρότερα πρώτα πεντάλεπτά μας και εκεί τέλειωσε το παιχνίδι», σχολίασε, με τη σειρά του, ο Σούλης Μαρκόπουλος. Πρόσθεσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ λέγοντας: «Δεν ήμασταν αποφασιστικοί, δεν παίξαμε καλά στην άμυνα και όταν έχεις απέναντί σου ομάδα σαν τον Ολυμπιακό πρέπει να παίζεις καλύτερα. Ελπίζουμε στη συνέχεια να είμαστε πιο έτοιμοι, οι τραυματίες μας να είναι καλά, γιατί εμείς δεν έχουμε το βάθος του ρόστερ του Ολυμπιακού. Υπάρχει άγχος για την τρίτη θέση, μπορούμε, όμως, να τη διεκδικήσουμε. Τα μπάτζετ δεν κάνουν τη διαφορά γι αυτήν. Αν έκαναν δε θα υπήρχε λόγος να παίξουμε ούτε σήμερα απέναντι στον Ολυμπιακό. Δε φοβηθήκαμε το ματς σήμερα, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης