Την πεποίθησή του ότι απόλυτα δίκαια στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την εμφατική νίκη με 93-74 επί του Παναθηναϊκού και το «sweep» στους τελικούς της Α1.

Ο κόουτς των Πειραιωτών, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες της ερυθρόλευκης ΚΑΕ, ενώ δεν θα μπορούσε να μην πλέξει το εγκώμιο των παικτών του, στους οποίους άλλωστε απέδωσε το μεγαλύτερο μερίδιο του 11ου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχα μια κρυφή ελπίδα στην αρχή πως θα τα καταφέρναμε. Ήτα δύσκολα τα πράγματα. Είναι τιμή να ‘σαι προπονητής του Ολυμπιακού, τους ευχαριστώ τους κύριους Αγγελόπουλους που με εμπιστεύτηκαν. Ήταν δύσκολη απόφαση και γι αυτούς όταν με εμπιστεύτηκαν. Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας στην Ελλάδα, ήμασταν αήττητοι στην Ευρώπη, κάναμε μια πορεία που είναι άκρως επιτυχημένη.

Πολύ καλή προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Δικαιούμασταν όλα όσα πετύχαμε φέτος. Φτάσαμε στο πρωτάθλημα και ως τον τελικό της Ευρωλίγκας. Δείξαμε στοιχεία μεγάλης ομάδας, περάσαμε μια περίοδο κρίσης με τους τραυματισμούς, αλλά αντέξαμε. Τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτούς, κάναμε τρομερή προσπάθεια, παίξαμε αρκετές φορές στα… κόκκινα όλη τη χρονιά. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες, πραγματικά τους βγάζω το καπέλο» ανέφερε αρχικά ο Σφαιρόπουλος στην κάμερα του OTE TV.

Εν συνεχεία επισήμανε: «Ο χαρακτήρας που χτίζουμε είναι πως δεν τα παρατάμε ποτέ. Δεν γίνεται πάντα αυτό, αλλά θέλω να πολεμάμε ως το τέλος. Να μην χαλαρώνουμε στιγμή, να κρατάμε τη διαφορά. Αυτό τους ζήτησα κι απόψε. Στο μπάσκετ πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι ως το τέλος και πήραμε μια δίκαιη και 100% άνετη νίκη. Παίξαμε καλύτερα απ’ τον Παναθηναϊκό καθ’ όλη τη διάρκεια, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και δίκαια φτάσαμε στον τίτλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το… αύριο τόνισε: «Είναι νωρίς να συζητάμε για το μέλλον. Είναι ιστορικές στιγμές αυτές που ζούμε, με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής μετά από 3 χρόνια. Είναι σημαντικό που όλη η ομάδα, ο οργανισμός δουλεύει με συνέπεια, οφείλω να τους ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως, όσους δουλεύουν.

Ευχαριστώ τη διοίκηση και αφιερώνουμε όλοι αυτό τον τίτλο στους προέδρους και στον κόσμο του Ολυμπιακού. Συγχαρητήρια σε όλους και στους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα στα γραφεία. Όλοι έχουν μερίδιο σ’ αυτή την επιτυχία. Το μεγαλύτερο σίγουρα αξίζει στους παίκτες, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε φορά».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης