Τη δεύτερη νίκη του στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας θα διεκδικήσει αύριο (8/1, 21:45) απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου.

Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε ότι η ιταλική ομάδα αγωνίζεται καλύτερα εκτός έδρας, τονίζοντας σε συνέντευξη Τύπου πως οι παίκτες του θα πρέπει να είναι έτοιμοι τόσο σωματικά όσο και νοητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δίνουμε ένα παιχνίδι για το “Top-16”, το πρώτο στην έδρα μας, και, όπως όλα τα παιχνίδια σ’ αυτή τη φάση, είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο. Το αντιμετωπίζουμε με συγκέντρωση, προσήλωση και σοβαρότητα. Η Αρμάνι είναι μια έμπειρη ομάδα στην Ευρωλίγκα και είναι ιδιαίτερα σκληρή. Παίζει καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός έδρας και με καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα. Είναι μία ομάδα που είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει προβλήματα. Εχει σκληρούς παίκτες στην άμυνα και, αν βρουν ρυθμό, δημιουργούν προβλήματα. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Εμείς πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Θέλουμε στην προσπάθεια αυτή τον κόσμο κοντά μας» ήταν τα πρώτα λόγια του Σφαιρόπουλου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος όταν ρωτήθηκε για τους Ντάνιελ Χάκετ και Αλεσάντρο Τζεντίλε της Αρμάνι  πάντησε: «Πρόκειται για δύο παίκτες με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Η άμυνά μας και σ’ αυτό το παιχνίδι θα είναι “κλειδί”. Έχουμε καταστρώσει τα πλάνα μας και στο “ένας εναντίον ενός”, στα post up και στα “pick ‘n’ roll”. Δεν θέλουμε να τους δώσουμε εύκολες διεισδύσεις και πόντους. Θα πρέπει επίσης να καλύψουμε τους ψηλούς στη ρακέτα».

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος δεν προπονήθηκε χθες λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: «Χθες δεν έκανε προπόνηση. Σήμερα αναμένεται να κάνει χωρίς να είναι 100%. Τον χρειαζόμαστε να είναι καλά. Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σημαντική. Είναι ένας παίκτης που παίζει πολύ καλά και είναι σημαντικός για εμάς».
Κατά πόσο είναι έτοιμοι από πλευράς ψυχολογίας οι παίκτες του Ολυμπιακού; «Είναι δουλειά μας να τους δώσουμε να καταλάβουν πως πρέπει να είναι έτοιμοι για το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι νοητικά και σωματικά. Είναι εξίσου σημαντικό» εξήγησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος, σχολίασε για το γεγονός ότι οι παίκτες του είναι επιρρεπείς στα φάουλ, τονίζοντας: «Δεν με πειράζει να κάνουμε πολλά φάουλ. Αν κάνουμε φάουλ από παρορμητισμό, πρέπει να το διορθώσουμε βέβαια. Έχουμε βαθύ ρόστερ. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουμε από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη. Αν μας σφυρίζουν περισσότερα φάουλ από άλλες ομάδες, δεν μας πειράζει. Αυτό που πρέπει να διορθώσουμε είναι τα φάουλ από τον παρορμητισμό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης