Έντονα ενοχλημένος από την εικόνα των παικτών του εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Εφές, στο ΣΕΦ, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» υπογράμμισε ότι η εμφάνιση αποτελεί «καμπανάκι» εν όψει της συνέχειας, υπογραμμίζοντας ότι με τέτοιο πρόσωπο δεν θα προχωρήσουν στο Top 16.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συγχαρητήρια για τη δίκαια νίκη της Εφές. Επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό, πήραν διαφορά από την πρώτη περίοδο, ενώ εμείς μπήκαμε χωρίς συγκέντρωση και διάθεση, κάτι που φαίνεται από τα 7 επιθετικά του αντιπάλου στο πρώτο δεκάλεπτο», ανέφερε.

«Έπρεπε να είμαστε καλύτεροι στο αμυντικό τρανζίσιον και στα ριμπάουντ, αλλά δεν έγινε όπως και πολλά άλλα. Δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι για να παίξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Κάναμε μια προσπάθεια να γυρίσουμε το ματς, αλλά όταν δεν είσαι καλός δεν μπορείς να έχεις αξιώσεις», πρόσθεσε ο Έλληνας τεχνικός.

«Κάναμε μια κακή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός πρέπει να παλεύει όλα τα παιχνίδια και θεωρώ πως η σημερινή εμφάνιση δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική πορεία μας. Κάποιοι παίκτες πρέπει να καταλάβουν πως όταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει να τα δίνεις όλα. Είναι ένα καμπανάκι για τους παίκτες, γιατί αυτή η εικόνα δεν μας αρμόζει. Αυτό που λέω αφορά όλους τους παίκτες. Με αυτή τη νοοτροπία δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στο Top 16, αν δεν είμαστε σοβαροί και δεν προετοιμαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει όλα να τα δίνουν όλα για την ομάδα κι αν ο άλλος είναι καλύτερος ας χάσουμε. Το να μην παλεύεις δεν το δέχομαι. Έτσι όπως παίξαμε δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο Top 16. Παρά την κακή εμφάνιση ευχαριστώ τον κόσμο που χειροκρότησε την ομάδα και την παρότρυνε. Μπορώ να τους υποσχεθώ πως αυτή η εικόνα θα αλλάξει και δεν θα επαναληφθεί», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν έχεις ρυθμό με δυο ματς ανά εβδομάδα και μετά έχεις κενό, χάνεις το ρυθμό σου. Όμως εμένα δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ δικαιολογίες, ούτε αυτό με το κενό ούτε για τους τραυματισμούς. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε, πάντα. Με τη σημερινή απουσία μας από το γήπεδο πώς θα κερδίσεις; Σήμερα είδαμε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο. Στο Top 16 όλα τα παιχνίδια θα είναι όπως με την Εφές», υπογράμμισε. 

Κληθείς να σχολιάσει τον όμιλο του Top 16, είπε: «Είναι μια τεράστια πρόκληση, ένας δύσκολος όμιλος. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι. Δεν φοβόμαστε τον όμιλο, αν είμαστε όπως πρέπει να είμαστε. Θεωρώ πως όποια ομάδα προκριθεί από αυτόν τον όμιλο, θα είναι έτοιμος να παίξει σε δύσκολα παιχνίδια. Χρειάζεται καλή διαχείριση των αγώνων. Όλοι πρέπει να προετοιμαστούμε και να συγκεντρωθούμε, φυσικά όχι όπως στον αγώνα με την Εφές».

Με πληροφορίες από το sport-fm.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης