Ο Γιώργος Πρίντεζης στο ημίχρονο, την ώρα που κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια, δέχτηκε μία ερώτηση από τον Τζο Αρλάουκας, ο οποίος εργάζεται ως δημοσιογράφος στη Euroleague. Με το μικρόφωνο στο χέρι ο παλαίμαχος παίκτη του Ολυμπιακού ρώτησε τον Πρίντεζη:

«Γιώργο… δεν θέλω ν’ ασχοληθούμε με το αγωνιστικό κομμάτι. Θέλω μόνο να πεις κάτι σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο που φωνάζει ρυθμικά το όνομά σου. Πες ό,τι θέλεις εσύ!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ο αρχηγός του Ολυμπιακού που αγωνιζόταν για τελευταία φορά στη Euroleague κόντρα στην Μπαρτσελόνα, φανερά συγκινημένος είπε: «Ότι τους αγαπώ! Ότι σας αγαπώ, σας αγαπώ πάρα πολύ όλους, σας ευχαριστώ» και έτρεξε προς τα αποδυτήρια… αμήχανα, προσπαθώντας να μην αφήσει τα δάκρυα να κυλήσουν και να μην… τον δουν.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Είναι αμοιβαία η αγάπη με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι πάντα πολύ όμορφο. Παρά το γεγονός ότι είμαι 37 στα 38, κάθε φορά που ακούω ένα σύνθημα, ντρέπομαι λες και είμαι παιδάκι. Δεν μπορώ να το συνηθίσω». Για να προσθέσει: «Το δικό μου θέλω, αν μπορούσα… θα ήταν να έμενα σε αυτή την ομάδα για πάντα».

Για το αν είναι ωραίο να τελειώνει την καριέρα του στη Euroleague σε ένα φάιναλ φορ, είπε: «Ναι, αλλά ποτέ δεν εκβίαζα καταστάσεις. Αν δεν είχαμε έρθει εδώ, δεν θα άλλαζα την απόφασή μου για να εκβιάσω μία κατάσταση ή την ομάδα. Είμαι χαρούμενος και γεμάτος ως Γιώργος που θα τελειώσω, όταν τελειώσω με τον Ολυμπιακό». Και θυμήθηκε για τότε που άρχιζε την καριέρα του: «Από την πρώτη επαγγελματική μου ημέρα, έθετα στόχους. Όταν πήγα και έκανα την πρώτη μου προπόνηση το 2000 στον Ολυμπιακό, στις 3 Αυγούστου του 2000… Άστα να πάνε, δεν είχα σκεφτεί να είμαι πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό ή να είμαι πρωταγωνιστής. Βλέπεις σκάλα-σκάλα. Ήμουν αδύναμος, δεν άξιζα να παίζω στην ανδρική ομάδα, καλά καλά δεν μπορούσα να παίξω στην εφηβική, οπότε βάζεις στόχους για να βελτιώνεσαι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν του είπαν πως αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, εκείνος απάντησε: «Πρότυπο μπορείς να είσαι για κάποιους, για άλλους όχι. Το δικό μου θέλω, αν μπορούσα… θα ήταν να έμενα σε αυτή την ομάδα για πάντα».

Μιλώντας για τον «μικρό τελικό» με την Μπαρτσελόνα, ο Πρίντεζης εξήγησε: «Όλοι θέλαμε να τη νικήσουμε. Μπορεί να μην το παραδεχόμαστε, αλλά το θέλαμε πάρα πολύ. Χάσαμε μία πρόκριση από κάποιες λεπτομέρειες. Το συναίσθημα είναι όμορφο. Είναι τιμή και προνόμια να βρισκόμαστε στο φάιναλ φορ. Έτσι είναι ο αθλητισμός, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Τα φάιναλ φορ είναι και λίγο “παγίδα”. Να μείνουμε ενωμένοι, να ξεκουραστούμε και να επανέλθουμε συγκεντρωμένοι. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος, αν καταφέρουμε να τον πετύχουμε, μαζί με το Κύπελλο και το φάιναλ φορ θα είναι μία ονειρική χρονιά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης