Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στρέφονται απόψε όλα τα φώτα, καθώς στις 21.00 (Novasports 2) θα διεξαχθεί το δεύτερο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» της κανονικής περιόδου στη Euroleague, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, για την 24η αγωνιστική.

Η ομάδα του Πειραιά έχει την ευκαιρία να κάνει το «δύο στα δύο» φέτος απέναντι στο «τριφύλλι», επιστρέφοντας στις νίκες -μετά από τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα- αφού στο ΟΑΚΑ είχε επικρατήσει με 71-78, με 17 πόντους του Γιώργου Πρίντεζη, για την 2η αγωνιστική στις 9 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αντίπερα όχθη, έχοντας δείξει σημάδια βελτίωσης στη νίκη του επί της Βαλένθια (23η αγωνιστική) στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα για μια δεύτερη διαδοχική, αλλά κυρίως για μια γλυκιά «εκδίκηση» στην έδρα των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη βαθμολογική θέση, με ρεκόρ 11-12 και βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Πειραιά θα ήταν ακόμη υψηλότερα, αν δεν είχε υποστεί τρεις διαδοχικές ήττες, με την τελευταία να είναι ιδιαίτερη επώδυνη, με τον τρόπο που ήρθε (74-76) μέσα στο ΣΕΦ από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν αγώνα λιγότερο και ρεκόρ 8-14 ήττες. Απομένουν 10 ακόμη αγωνιστικές συν την 24η και μόνο με σερί νικών θα μπορούσε να ελπίζει σε παρουσία στην οκτάδα. 

Ο Μπαρτζώκας μετά τον Κώστα Παπανικολάου είδε εν όψει του ντέρμπι να τίθεται εκτός και ο Σάσα Βεζένκοφ, λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο.

Στον αντίποδα με μία πολύ σημαντική απουσία θα παραταχθεί και ο Παναθηναϊκός στο αποψινό ματς.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», ο Νεμάνια Νέντοβιτς τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τετάρτης (υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο) και δεν προλαβαίνει τη μητέρα των μαχών με τους Πειραιώτες.

Διαιτητές της «μητέρας των μαχών» ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Κάρλος Κορτές (Ισπανία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης