Με τον Κώστα Σλούκα να κάνει και πάλι… πράματα και θάματα στο παρκέ (σ.σ.: είχε προηγηθεί η εξαιρετική του εμφάνιση επί της Χίμκι) ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη με 84-82 σκορ επί της Μπάγερν Μονάχου την Παρασκευή στο ΣΕΦ, για την 18η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Έλληνας άσος με 24 πόντους, επτά ασίστ και τρία κλεψίματα οδήγησε τους Πειραιώτες σε αυτή την σημαντική επικράτηση βοηθώντας τους να βελτιώσουν σε 9-8 το ρεκόρ τους και να παραμείνουν σε τροχιά οκτάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άξιοι συμπαραστάτες του Σλούκα ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, που σημείωσε 13 πόντους, οι Χάρισον και Έλις που είχαν από 11, ενώ βοήθησε αρκετά και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης με τους 10 πόντους που πέτυχε.

Στον αντίποδα η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, η οποία απόψε υποχρεώθηκε στην έβδομη ήττα της, κι έτσι έμεινε εκτός τετράδας, είχε σε εξαιρετική ημέρα τους Σίλει και Ρέινολντς, που είχαν 26 και 20 πόντους, αντίστοιχα.

Από εκει και πέρα ο Ουέιντ Μπάλντγουιν στην επιστροφή του στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού είχε 12 πόντους αλλά και αρκετές προσπάθειες… τραβηγμένες από τα μαλλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Με ενέργεια και διάθεση, ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε χωρίς του Παπανικολάου και ΜακΚίσικ, «κλείδωσε» με την άμυνά του την Μπάγερν στα πρώτα 6 λεπτά και χάρη στους 7 πόντους του Γιώργου Πρίντεζη προηγήθηκε με +7, 16-9.

Η έξοδος του Τσαρλς Τζένκινς, όμως αποσυντόνισε την αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» που δέχτηκαν επιμέρους σκορ 3-13 έκτοτε και μέχρι το τέλος της 1ης περιόδου.

Τα τρίποντα των Σίλερμ Τσίπσερ και η ευστοχία του Τζάλεν Ρέινολντς επέτρεψαν στην Μπάγερν να προσπεράσει, 19-22, στο τέλος της 1ης περιόδου.

Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να έχει ρόλο να πιέσει τους περιφερειακούς της γερμανικής ομάδας και τον Έλις σε θέση βασικού σέντερ, ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα, 25-24.

Η συνέχεια ανήκε στην Μπάγερν ή καλύτερα στον Ντένις Σίλεϊ. Με «βροχή» από τρίποντα, η ομάδα του Τρινκιέρι προσπέρασε αρχικά με 30-37 και εν συνεχεία με 33-42.

Οι Πειραιώτες αντέδρασαν, με τον Χασάν Μάρτιν αρχικά και τον Οκτάβιους Έλις εν συνεχεία να κερδίζουν μάχες στη ρακέτα. Μάλιστα «ροκάνισαν» τη διαφορά και πήγαν στο -2 στα αποδυτήρια, 44-46.

Η ελληνική ομάδα έκανε επιμέρους σκορ 20-15 στην 3η περίοδο, όταν οι Χασάν Μάρτιν και Κώστας Σλούκας κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό απέναντι σε έναν… αφηνιασμένο Τζάλεν Ρέινολντς.

Ο Χάρισον έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Μπαρτζώκα με 2/2 βολές (61-59), ο Σπανούλης ευστόχησε σε τρίποντο (64-59) , με τον Μπάλντγουιν να μειώνει σε 64-61 (σκορ 3ης περιόδου).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά την 4η περίοδο, με μακρινά εύστοχα σουτ από  τους Σπανούλη, Βεζένκοφ και Σλούκα.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκαν με +9, 77-68 στα μισά της 4ης περιόδου, η Μπάγερν επέστρεψε και ισοφάρισε σε 77-77. Πάντως στο τέλος μίλησε το πάθος και η θέληση των Πειραιωτών.

Ο Τσίπσερ αστόχησε σε τρίποντο στα 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε το ροζ φύλλο με 84-82 σκορ, μπαίνοντας ακόμη πιο δυνατά στη διεκδίκηση μίας θέσης στην οκτάδα.

 Τα δεκάλεπτα: 19-22, 44-46, 64-61, 84-82

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας):  Χάρισον 11 (2), Λαρεντζάκης, Σπανούλης 10 (2), Σλούκας 24 (3), Μάρτιν 8, Βεζένκοφ 13 (2), Πρίντεζης 7 (1), Ζαν-Σαρλ, Τζένκινς, Έλις 11

Μπάγερν Μονάχου (Αντρέα Τρινκιέρι): Βάιλερ Μπαμπ 2, Μπάλντγουιν 12 (1), Σίλεϊ 26 (7), Ρέινολντς 20, Φλακαντόρι 5 (1), Τσίπσερ 5 (1), Γκιστ 4, Τζόνσον, Ραντόσεβιτς 8, Γκραντ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης