Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη «μάχη» της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, την Πέμπτη (12/11, 21:00, Novasports 1HD), καθώς υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου, στο ΣΕΦ, με στόχο την 5η νίκη του στο σύνολο και δεύτερη διαδοχική. Oι Γερμανοί έχουν δώσει μόνο πέντε αγώνες στη διοργάνωση φέτος (1-4).

Οι Πειραιώτες θα παίξουν χωρίς τον τραυματία Άαρον Χάρισον. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει επανειλημμένως τονίσει στους παίκτες του πως δεν πρέπει να τους ξεγελά η βαθμολογική θέση της Άλμπα και πως κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άλλη στη Euroleague. Εξάλλου, δεν είναι και πολύ πίσω χρονικά η 4η αγωνιστική, όταν η ομάδα του Βερολίνου πέρασε νικηφόρα από τη Μόσχα επικρατώντας της πρωταθλήτριας Euroleague 2019, ΤΣΣΚΑ, με 88-93!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έπραξε και στην Αγία Πετρούπολη, όταν και πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει μέσα από την άμυνα να βρει ρυθμό, αλλά και την ίδια ώρα να αποφύγει να παρασυρθεί στον φρενήρη ρυθμό που ταιριάζει στη γερμανική ομάδα.

Ο MVP της νίκης στην έδρα της Ζενίτ, Χασάν Μάρτιν (με 16 πόντους), θα είναι ο παίκτης-κλειδί στη ρακέτα, όπου θα έχει εντολή να νικήσει τον Αμερικανό ψηλό της Άλμπα, Λιουκ Σίκμα. Ο Σίκμα μετρά 7,2 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ μέσο όρο σε 5 αγώνες της Άλμπα στην Ευρώπη φέτος. Ο πιο αναγνωρίσιμος παίκτης της γερμανικής ομάδας είναι ο Τζέισον Γκρέιντζερ. Ο 33χρονος γκαρντ με ιταλικό διαβατήριο μετρά 8,2 πόντους, 4,8 ασίστ, 1,6 ριμπάουντ και 1,2 κλεψίματα σε αυτά τα πέντε πρώτα παιχνίδια της Άλμπα.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλές λύσεις στην επίθεση, ο Παπανικολάου και ο Λαρεντζάκης είναι έτοιμοι να πάρουν χρόνο στη θέση του απόντα Άαρον Χάρισον, με τους Σπανούλη, Σλούκα και Πρίντεζη να αποτελούν φόβητρο στην καλύτερη μέρα τους για οποιονδήποτε αντίπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκεί, βέβαια, να μην υποτιμήσει την αντίπαλό της η ομάδα του Πειραιά, όπως είχε κάνει πέρυσι, όταν της επέτρεψε να «αλώσει» το ΣΕΦ, με 86-93, τον Ιανουάριο του 2020, με 6/9 τρίποντα του Μάρκους Έρικσον. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Άλμπα επί του Ολυμπιακού στην Ελλάδα στην ιστορία και οι παίκτες του Μπαρτζώκα εύχονται να μην υπάρξει… δεύτερη. Πριν από αυτή, ο Ολυμπιακός μετρούσε επτά διαδοχικές νίκες απέναντι στην ομάδα του Βερολίνου… από τη δεκαετία του ’90.

Διαιτητές του αγώνα Ολυμπιακός-Άλμπα Βερολίνου ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο).

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

19:00 Novasports 2HD ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια

21:00 Novasports 1HD Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου

21:05 Novasports 3HD Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ζάλγκιρις Κάουνας

22:00 Novasports 2HD Μπαρτσελόνα – Φενέρμπαχτσε

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου

17:30 Novasports 1HD Χίμκι – Αρμάνι Μιλάνο

20:00 Novasports 3HD Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης

21:00 Novasports 2HD Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Αναντολού Εφές

21:30 Novasports 4HD Μπάγερν Μονάχου – Βαλένθια

21:45 Novasports 1HD Βιλερμπάν – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Η κατάταξη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης