Μετά από μία εβδομάδα απραξίας, καθώς αμφότεροι οι αγώνες του με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν αναβλήθηκαν λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στις τάξεις του, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπασκόνια την Πέμπτη (26/11, 21:00, Novasports 2HD), στο ΣΕΦ, για την 11η αγωνιστική της Euroleague.

O Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε πως η ομάδα του Πειραιά θα παραταχθεί χωρίς πέντε παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του τραυματία Άαρον Χάρισον, διευκρίνισε πως η φροντ λάιν του Ολυμπιακού έχει αποδυναμωθεί λόγω του κορωνοϊού, ενώ ως ένα έξτρα πρόβλημα, όπως υπογράμμισε, αποτελεί το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει δώσει αγώνα έντασης επιπέδου Euroleague για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε:

Για το γεγονός πως οι δύο αγώνες του Ολυμπιακού την περασμένη εβδομάδα αναβλήθηκαν λόγω των πέντε κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε: «Προφανώς μαθηματικά έχει συμβεί ή θα συμβεί σε όλους στη Euroleague. Δεν μπορούμε να το επικαλούμαστε ως δικαιολογία. Είναι ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο, αφού θα παίξουμε χωρίς 5 παίκτες αύριο κόντρα στην Μπασκόνια, συμπεριλαμβανομένου και του Χάρισον, που είναι τραυματίας. Οπότε κάποια άλλα πράγματα θα χρειαστεί να κάνουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε το ματς».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε ως προς το αγωνιστικό στιλ της ομάδας των Βάσκων: «Δεν υπάρχουν εκπλήξεις όσον αφορά το πώς παίζει η Μπασκόνια. Είναι μια ομάδα που είναι πρώτη στις κατοχές στη Euroleague, παίζει πάντα σε υψηλό ρυθμό, κάτι που συμβαίνει εν γένει στο ισπανικό μπάσκετ, αλλά και του coach Ιβάνοβιτς του αρέσει αυτό. Είδατε τι έγινε και στο περασμένο παιχνίδι που έχασαν… δηλαδή παραπονέθηκε ο προπονητής “μας πήγαν στον δικό τους ρυθμό, γι’ αυτό και τελικά χάσαμε”. Προφανώς, λοιπόν, αν αλόγιστα επιτίθεσαι στο καλάθι, χωρίς να έχεις υπομονή, χωρίς να κυκλοφορήσεις καλά την μπάλα και χωρίς να κάνεις αυτά τα πράγματα που είναι σημαντικά στο μπάσκετ, με αυτούς πάντα έχεις πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαρτζώκας εν συνεχεία δήλωσε πως λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού η «ερυθρόλευκη» φροντ λάιν είναι αποδυναμωμένη. «Οι δύο θέσεις των ψηλών μας έχουν πληγεί. Η φροντ λάιν μας είναι αρκετά περιορισμένη τώρα. Θα το δείτε και αύριο. Κάποιοι παίκτες θα πρέπει να ανέβουν και μία θέση για να βγουν τα αγωνιστικά πλάνα».

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» εξήγησε δε πως για να βγουν οι προπονήσεις «έχουν μπει σε αυτές τις θέσεις στην προπόνηση παίκτες της δεύτερης πεντάδας και μας έχουν βοηθήσει πολύ όλο αυτό το διάστημα. Το πρόβλημά μας για εμένα δεν είναι μόνο ότι λείπουν παίκτες από συγκεκριμένες θέσεις, αλλά πως έχουμε καιρό να παίξουμε παιχνίδι. Πέρα από το γεγονός πως επί μία εβδομάδα δεν κάναμε προπόνηση λόγω των κρουσμάτων και της καραντίνας, έχουμε αρκετό καιρό να παίξουμε επίσημο παιχνίδι και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Είχαμε ένα φιλικό προχθές που μας βοήθησε σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά παραμένει πρόβλημα, αφού έχουμε καιρό να παίξουμε παιχνίδι με ένταση όπως αυτοί στη Euroleague και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης