Μήνυμα στους παίκτες του να παραμείνουν σε… εγρήγορση, μετά τις δύο νίκες με Μπαρτσελόνα και Ερυθρό Αστέρα, έστειλε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Με δηλώσεις του εν όψει της αναμέτρησης με τη Βαλένθια (16/12, 21:30, Novasports 2HD) για την 14η αγωνιστική της Euroleague, ο προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε την άποψη ότι οι νίκες, παρότι «φέρνουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη μέσα στην ομάδα», είναι «και παγίδα, γιατί ο εφησυχασμός είναι πρόβλημα».

Ο τεχνικός των Πειραιωτών υπογράμμισε ότι «καμία ομάδα δεν μπορείς να υποτιμήσεις στην Ευρωλίγκα» και έπλεξε το εγκώμιο της Βαλένθια, ωστόσο δήλωσε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι «σε καλή κατεύθυνση». Όσον αφορά τις διπλές αγωνιστικές, ο τεχνικός του Ολυμπιακού εκτίμησε ότι, όταν η ομάδα του αγωνίζεται εκτός έδρας, είναι πιο συγκεντρωμένη και πως «υπάρχει μία επαγρύπνηση». Καταλήγοντας, ο Μπαρτζώκας δήλωσε ότι «αυτό που θέλουμε είναι να αποκτήσουμε σταθερότητα» και τόνισε πως «όταν θα γίνει αυτό σε υψηλότερα στάνταρ, θα έχουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες ως ομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε:

– Στις εκτός έδρας νίκες με Μπαρτσελόνα και Ερυθρό Αστέρα:

«Πάντα οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη μέσα στην ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα. Είναι όμως και παγίδα, γιατί ο εφησυχασμός είναι πρόβλημα. Καμία ομάδα δεν μπορείς να υποτιμήσεις στην Ευρωλίγκα. Το δείχνουν τα αποτελέσματα. Είμαστε σε καλή κατεύθυνση. Έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους και όταν γίνεται αυτό είμαστε μία καλή ομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Στη Βαλένθια και τα «κλειδιά» της νίκης:

«Είναι μία ομάδα με μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα. Έχουν δημιουργία απ’ όλους τους παίκτες. Οι παίκτες που παίζουν στο “5” εκτελούν άψογα από το τρίποντο. Εκτελούν και με πλάτη και με πρόσωπο. Είναι ομάδα με ιδιαιτερότητες και αινίγματα, γι’ αυτό πάνε και καλά. Έχουν “κορμό” παικτών πολλά χρόνια και είναι έμπειροι. Εκτός έδρας παίζουν ακόμα καλύτερα. Θα χρειαστούμε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση, ενέργεια και τακτική αν θέλουμε να κερδίσουμε».

– Στο αν προτιμά να παίζει εντός ή εκτός έδρας στις διπλές αγωνιστικές:

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε εντός έδρας χωρίς κόσμο. Εκτός έδρας η αποστολή είναι μαζεμένη και έχουμε ένα ομαδικό πρόγραμμα. Θεωρώ πως εκτός έδρας είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, υπάρχει μία επαγρύπνηση. Το δείχνει άλλωστε και το ρεκόρ μας μακριά από το ΣΕΦ. Αυτό που θέλουμε είναι να αποκτήσουμε σταθερότητα. Όταν θα γίνει αυτό σε υψηλότερα στάνταρ, θα έχουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες ως ομάδα».

– Στο ντεμπούτο του Αλεξέι Ποκουσέφσκι στο ΝΒΑ:

«Είδα μόνο τα στιγμιότυπα. Είναι ένας παίκτης που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Ξέρει να κινείται στο γήπεδο. Είναι ένα ευχάριστο θέαμα να παίζει. Όλοι εδώ τον αγαπάμε και περιμένουμε πως και πώς να δούμε τι θα κάνει. Χαιρόμαστε με την εξέλιξή του».

– Στο σερί των εννέα διαδοχικών νικών απέναντι στην Βαλένθια:

«Δεν το ήξερα καν. Δεν νομίζω πως υπάρχει στο μυαλό των παικτών μου. Κανείς δεν είναι ήρεμος βλέποντας την παράδοση. Το αντίθετο μάλιστα, με αυτά που βλέπουμε πως παρουσιάζει η Βαλένθια μέσα στο γήπεδο».

Από πλευράς των παικτών του Ολυμπιακού, ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ χαρακτήρισε δύσκολο το παιχνίδι με τη Βαλένθια, αλλά τόνισε πως η ομάδα του θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη νίκη και ότι το «κλειδί» για την επικράτηση θα είναι η άμυνα. «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και το ξέρουμε καλά. Έχουν πολλά επιθετικά όπλα, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να νικήσουμε. Το κλειδί θα είναι η άμυνα όπως και στα περισσότερα παιχνίδια. Πρέπει να περιορίσουμε παίκτες όπως οι Πρέπελιτς και Ντούμπλιεβιτς. Η οπτική της ομάδας μας είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν στεκόμαστε πολύ στο τι έγινε στο παρελθόν, αλλά ούτε σκεφτόμαστε το μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης