Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 88-77 από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, με τον προπονητή των Πειραιωτών, Γιώργο Μπαρτζώκα να θέτει ξεκάθαρα ζήτημα χαρακτήρα για κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ντέρμπι.

«Προφανώς ήταν μια πολύ κακή βραδιά για εμάς. Οι προσδοκίες όλων, των φιλάθλων, εμένα κλπ, ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτό που παρουσιάσαμε στο γήπεδο. Η εμφάνισή μας ήταν πολύ κακή, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Ήμασταν πολύ soft, επιτρέποντας τα πάντα στον αντίπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίκτες όπως ο Σαντ-Ρος και ο Μποχωρίδης πήραν αυτοπεποίθηση από αυτό και έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Άξιζαν να κερδίσουν, εμείς δεν αξίζαμε τίποτα παραπάνω. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, να αλλάξουμε την προσέγγισή μας και να παίξουμε καλύτερα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής των Πειραιωτών.

Για την ψυχολογία που είχε ο Παναθηναϊκός και τα υψηλά ποσοστά του, είπε: «Όταν εκτελείς με άνεση, αυτό αποτυπώνεται και στις βολές. Ο Παναθηναϊκός είχε 25/25 βολές και ο Σαντ-Ρος έβαλε τέσσερα τρίποντα. Δεν πιστεύω στην τύχη, δεν ήταν τυχερός ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός επέτρεπε κάποια πράγματα. Καταλάβαμε εξ’ αρχής το σκεπτικό του Παναθηναϊκού με τα ψηλά σχήματα, αλλά πήγαμε σε ένα πρωτοφανές over reading και για μένα ήταν τεράστια έκπληξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το τι θα προσπαθήσει να περάσει στην ομάδα του για την επόμενη μέρα, απάντησε: «Η δουλειά στο μπάσκετ δεν σταματά ποτέ. Υπάρχουν δύσκολες βραδιές, που πρέπει να μείνεις όρθιος, ψυχολογικά και πνευματικά. Έχω περάσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Η ομάδα μας έχει κάνει πολύ καλές νίκες και μεγάλες εμφανίσεις, όπως με την Μπαρτσελόνα, αλλά σήμερα ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτο δεν έχει να κάνει με μας, αλλά το πώς ετοιμαζόμαστε πνευματικά. Σήμερα δεν ήμασταν συμπαγείς κι αυτό φάνηκε στην άμυνα.

Κι εγώ αναρωτιέμαι ποιο είναι το πραγματικό επίπεδό μας. Αυτό το συμπέρασμα πρέπει να βγει μετά από μια ολόκληρη χρονιά. Κάποιοι παίκτες λυγίζουν τώρα από την πίεση, αλλά ο Ολυμπιακός σημαίνει… πίεση. Αν κάποιοι δεν αντέχουν την πίεση θα πρέπει να φύγουν».

Ερωτηθείς για το τι θα σημαίνει για τον Ολυμπιακό να μην έχει ματς από το τέλος Απριλίου, ανέφερε: «Έχει πάρει η διοίκηση μια απόφαση, που τη στηρίζει με όλους τους τρόπους, με κόστος, με κέρδος και όλα. Η προπονητική δουλειά δεν σταματά εδώ. Δεν σκεφτόμαστε από τώρα τον Απρίλιο, αλλά το επόμενο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε πιο έτοιμος, πρέπει να γίνουμε σκληροί με κάποιους ή πιο σκληροί από ό,τι ήμασταν και να δούμε ποια είναι τα όρια τους. Κάθε παιχνίδι, κάθε προπόνηση είναι ένα τεστ. Ο Ολυμπιακός κάνει ένα rebuilding.

Μπορεί να έχει κάποιους πολύ έμπειρους παίκτες, αλλά είναι μια ομάδα που χτίστηκε φέτος. Έχει εννιά νέους παίκτες, ανεξάρτητα από το αν έχει τον Σπανούλη ή τον Πρίντεζη. Δεν είναι εύκολο μια ομάδα να πετύχει έχοντας τόσους νέους παίκτες.

Η Λοκομοτίβ που είχα ήταν με ένα άλλο φορμάτ και πλέον οι ομάδες επενδύουν πολύ σοβαρά στην Ευρωλίγκα. Είναι τόσο πολλά και δύσκολα τα παιχνίδια. Κοιτάμε τον εαυτό μας, αλλά κοιτάξτε τι γίνεται γύρω. Οι ομάδες που είναι συμπαγείς, φιλόδοξες και με παίκτες με χαρακτήρα κοιτάνε ψηλά.

Το ζήτημα είναι εμείς πόσους έχουμε. Πρέπει να αντιδράσουμε. Αυτή τη στιγμή είναι υπό αμφισβήτηση στο δικό μου μυαλό πόσο μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτού του κλαμπ που σημαίνει πίεση».

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης