Το τελευταίο αντίο στον Ντούσαν Ίβκοβιτς είπαν την Τρίτη (21/9) Έλληνες που παραβρέθηκαν στην κηδεία του σπουδαίου προπονητή του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ.

Ανάμεσά τους οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, όπως και οι Βασίλης Σπανούλης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Δημήτρης Ιτούδης, Δήμος Ντικούδης και Νίκος Φιλίππου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκ των προέδρων της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Γιώργος Αγγελόπουλος χαρακτήρισε τον «Σοφό» ως τον μεγαλύτερο προπονητή στην ιστορία του Ολυμπιακού, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης έκανε λόγο για έναν μεγάλο δάσκαλο.

«Ήταν ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού, παγκόσμια φυσιογνωμία, θρύλος του μπάσκετ. Ζήσαμε απίθανες στιγμές μαζί του, μαγικές. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, δεν θα ξεχαστεί ποτέ», είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Γιώργος Αγγελόπουλος με Σπανούλη να προσθέτει: «Πολλές κουβέντες χαρακτηρίζουν τον Ντούντα ήταν ένας δάσκαλος για όλους μας και είναι πραγματικά μία πολύ λυπηρή ημέρα για όλους μας».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, εστίασε στη βοήθεια που παρείχε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στους ανθρώπους από τον χώρο του μπάσκετ: «Τον Ντούσαν μπορεί να μην τον ξαναδούμε στη ζωή αλλά θα είναι στις ψυχές και στις καρδιές όλων των ανθρώπων τους οποίους βοήθησε και είναι αμέτρητοι, χιλιάδες και στην Ελλάδα και στην Σερβία και στην Τουρκία και στη Ρωσία. Είναι παγκόσμιος. Είναι μεγάλη η θλίψη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Θοδωρή Παπαλουκά: «Ήρθαμε σήμερα εδώ να τιμήσουμε τη μνήμη του. Προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ, βοήθησε πολύ κόσμο και αυτό φάνηκε από την προσέλευση του κόσμου. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ο Δήμος Ντικούδης, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος της νέας διοίκησης της ΕΟΚ, είπε: «Είναι μία τεράστια απώλεια για το παγκόσμιο μπάσκετ και σαν ελληνικό μπάσκετ έχουμε πάρει πάρα πολλά από τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς και εγώ προσωπικά. Ήρθαμε σήμερα εδώ να δώσουμε φόρο τιμής».

Τέλος ο Νίκος Φιλίππου πρόσθεσε: «Για όλους εμάς ο Ντούντα ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένας καλός προπονητής. Ήταν ο φίλος μας, ο άνθρωπός μας, αυτός που από μικρά παιδιά μας δίδαξε πολλά πράγματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης