Στη μάχη ακόμη μίας «διαβολοβδομάδας» ρίχνεται απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα δοκιμαστεί στις 22:00 (Novasports 1) στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την «αυτοκτονία» στο Κάουνας, όπου, αν και έδειχναν να έχουν… αγκαλιάσει τη νίκη, στα τελευταία τρία λεπτά υπέστησαν μπλακ άουτ και δεχόμενοι ένα 9-0 έφυγαν με άδεια τα χέρια από την έδρα της Ζαλγκίρις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαφέστατα αυτό το αποτέλεσμα στενοχώρησε αρκετά τους Πειραιώτες, οι οποίοι πάντως έχουν στρέψει την προσοχή τους στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, αρχής γενομένης από το αποψινό ματς με το συγκρότημα του Μεσίνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει διάθεσή του ούτε στο αποψινό παιχνίδι τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έμεινε στην Αθήνα, ωστόσο αντίθετα μπορεί να υπολογίζει στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος επιστρέφει στη 12άδα των ερυθρόλευκων.

Στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά την ήττα του από τη Ζαλγκίρις είδε το ρεκόρ του να πέφτει στο 11-10, είχε επικρατήσει με ανατροπή 86-75 της Αρμάνι, μετά από ανατροπή στο ΣΕΦ, ωστόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει πως πολλά έχουν αλλάξει έκτοτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες με διαφορά 12,5 πόντων μέσο όρο σε αυτές και έχει ρεκόρ 13-7.

Η Αρμάνι έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση φέτος (82,1 πόντους μέσο όρο) και γι’ αυτό επιβάλλεται να την πιέσουν ασφυκτικά με την άμυνά τους οι παίκτες του Ολυμπιακού, προκειμένου να πανηγυρίσουν ένα σπουδαίο «διπλό», που θα τον βάλει εκ νέου σε τροχιά πλέι οφ.

Απέναντί τους οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν τρεις πρώην παίκτες τους, τον Κέβιν Πάντερ, τον Κάιλ Χάινς και τον Ζακ ΛεΝτέι. Οι Ιταλοί είναι… φειδωλοί στα λάθη και επομένως θα πρέπει και ο Ολυμπιακός να περιορίσει τα δικά του, αφού δεν θα του… συγχωρούνται.

Οι Ντιλέινι, Πάντερ και Ροντρίγκεθ αποτελούν τους «εκτελεστές» της Αρμάνι, ενώ η δουλειά του Χασάν Μάρτιν απέναντι στον επίσης βραχύσωμο σέντερ της Αρμάνι, Κάιλ Χάινς, θα είναι καταλυτικής σημασίας. 

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Άνε Πάντερ (Γερμανία).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης