Στη Μόσχα δοκιμάζεται σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει στις 19:00 (Novasports 1) τη Χίμκι, για τη 17η αγωνιστική της Euroleague, με τη νίκη να είναι αυτοσκοπός για τους Πειραιώτες, προκειμένου να μην απομακρυνθούν κι άλλο από την οκτάδα.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες (7-8), ενώ η αντίπαλός της δεν έχει γευτεί τη νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της (2-14).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη σε αυτό το ματς αποτελεί την ευχάριστη είδηση για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πάντως στη Μόσχα δεν θα έχουν μαζί τους τον έμπειρο φόργουορντ Κώστα Παπανικολάου, αφού τραυματίστηκε στο ματς με τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.

Αν και στον ίδιο αγώνα είχε τραυματιστεί και ο Οκτάβιος Έλις, η περίπτωση του Αμερικανού σέντερ δεν ήταν σοβαρή και ευτυχώς για τον Γιώργο Μπαρτζώκα θα είναι ετοιμοπόλεμος, δίπλα στον έτερο ψηλό των Πειραιωτών, Χασάν Μάρτιν.

Οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού είχαν φθίνουσα πορεία τελευταία, κάτι που αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς σταθερότητα σε άμυνα και επίθεση στην απόδοσή τους, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ψάχνουν ένα καλό παιχνίδι και στα δύο μισά του παρκέ, με διάρκεια για 40 λεπτά.

Τα ριμπάουντ και το ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα «πληγώνουν» φέτος την ομάδα του Πειραιά. Το 35,5% έξω από τα 6.75 αποτελεί το τρίτο χειρότερο ποσοστό φέτος, ενώ κοντά στην τελευταία θέση βρίσκονται και στα ριμπάουντ, με 30,6 ανά αγώνα.

Ο Κώστας Σλούκας δεν έχει καταφέρει να βγάλει τα ηγετικά προσόντα του σε αυτά τα 17 παιχνίδια της Euroleague και το σίγουρο είναι πως ο προπονητής του Ολυμπιακού περιμένει περισσότερα από αυτόν. Σε «χαμηλές πτήσεις» έχει αναλωθεί και ο Τσαρλς Τζένκινς.

Το γεγονός πως η Χίμκι δεν φημίζεται για την άμυνά της, ενώ είναι επιρρεπής και στα λάθη, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τους παίκτες του Μπαρτζώκα.

Αν λειτουργήσουν επιθετικά σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, η νίκη θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό.

Η ρωσική ομάδα δέχεται 88,3 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ υποπίπτει σε 15,3 λάθη μ.ο. ανά αγώνα. Σταρ της Κίμκι είναι πάντα ο Αλεξέι Σβεντ (17,5 πόντοι και 8,3 ασίστ μ.ο. ανά αγώνα), αλλά καθώς συχνά ξεχνά να… μοιραστεί την μπάλα με τους συμπαίκτες του, ο Σβεντ γίνεται και η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας του Ρίμας Κουρτινάιτις.

Έναν πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, τον Γιάνις Τίμα, θα βρουν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντί τους, ενώ ο Έρικ ΜακΚόλουμ είχε αγωνιστεί στον Απόλλωνα Πατρών και στον Πανιώνιο.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Κάρλος Κορτές (Ισπανία).

Το σημερινό πρόγραμμα:

19:00  Χίμκι – Ολυμπιακός Novasports 1HD

19:30  Εφές – Ρεάλ Novasports 2HD

21:00  Άλμπα – Ζαλγκίρις 21:00 Novasports 4HD

21:05  Μακάμπι – Ζενίτ 21:05 Novasports 3HD

22:00  Μπασκόνια – Βαλένθια 22:00 Novasports 5HD

Η βαθμολογία:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης