Ο Ολυμπιακός αναχωρεί για την Βαρκελώνη, εν όψει της «μάχης» με την Μπαρτσελόνα την Παρασκευή (27/12, 22:00, Novasports 2HD), στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague. Αυτή μπορεί να αποδειχτεί μία… ιστορική πτήση για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, αφού χρειάζεται δώδεκα πόντους για να περάσει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών, αφήνοντας δεύτερο τον επί σειρά ετών αρχηγό των «μπλαουγκράνα», Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο «La Bomba» σημείωσε 4.152 πόντους σε 341 αγώνες με μέσο όρο 12,18 ανά αγώνα πριν «κρεμάσει τα παπούτσια του». Ο Kill-Bill μετρά ήδη 4.141 πόντους σε 316 αγώνες με μέσο όρο 13,10 ανά αγώνα. Αν καταφέρει να ξεπεράσει τον Ναβάρο την Παρασκευή, δεν θα είναι απλά μία ιστορική πτήση για τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά μία ιστορική στιγμή για ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μέσα στο γήπεδο που μεγαλούργησε ο Ναβάρο, το Palau Blaugrana, με τον «ζωντανό θρύλο» της Μπάρτσα να είναι αυτόπτης μάρτυρας από τις θέσεις VIP της στιγμής κατάρριψης του ρεκόρ του από τον Βασίλη Σπανούλη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα από τη μοναδική αυτή συγκυρία, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες, μετά το «στραβοπάτημα» στο Βελιγράδι, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Στόχος των παικτών του Κεστούτις Κεμζούρα είναι η 7η νίκη τους σε 16 αγωνιστικές, μια αποστολή που κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, όταν απέναντί του θα έχει την πρώτη ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα, Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί μετρούν 12 νίκες – 3 ήττες και ισοβαθμούν στο «ρετιρέ» με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Αναντολού Εφές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης