Την πεποίθησή του ότι η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης σε άμυνα και επίθεση εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Γαλατάσαραϊ, που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ για την 5η αγωνιστική της Euroleague.

Παράλληλα ο 47χρονος τεχνικός, υποστήριξε πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος από το υλικό των Πειραιωτών, χαρακτηρίζοντας την τουρκική ομάδα αρκετά έμπειρη και επικίνδυνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να συνεχίσουμε νικηφόρα τη προσπάθειά μας στην Ευρωλίγκα. Είναι μία δύσκολη αποστολή. Είναι μία δυνατή και φύσει επιθετική ομάδα με ταλαντούχους παίκτες στο σκοράρισμα και εμπειρία. Έχουν μεγάλο “βάθος” στο ρόστερ και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο που καταστρώνουμε και κυρίως στα αμυντικά μας καθήκοντα, που όπως έχω ξαναπεί, είναι προτεραιότητα.

Πρέπει να δώσουμε περισσότερη έμφαση σε κάποιους παίκτες και κάποια στοιχεία του παιχνιδιού τους και πιστεύουμε πως έχουμε τον τρόπο να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλω να πω στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο τεχνικός των Πειραιωτών.

Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

Για τις διαφορές που διέκρινε εντός ομάδας, σε σχέση με αυτό που έβλεπε ως παρατηρητής: «Εκείνο που έχει σημασία τώρα, είναι να βάλουμε στο παιχνίδι μας τα στοιχεία που πιστεύουμε πως θα μας δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Είναι δύσκολο όταν έχεις τρία παιχνίδια την εβδομάδα να βάλεις νέα στοιχεία, αλλά δουλεύουμε. Λεπτομέρειες θα πρέπει πάντα να βελτιώνουμε. Και σε επίπεδο τακτικής θα μπουν νέα πράγματα. Αυτό που θέλω τώρα είναι να δούμε την προσωπική άμυνα και την ομαδική τακτική. Θα πρέπει να παίξουμε πιο γρήγορα και να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία. Σε σχέση με αυτό που θέλω εγώ χρειάζεται πολύ δουλειά στην επίθεση. Οι αυτοματισμοί σιγά-σιγά θα έρθουν για να μπορούμε να δουλεύουμε περισσότερο σαν σύνολο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον περιορισμό του Αρόγιο: «Είναι ένας κινητήριος μοχλός. Πρέπει να προσπαθήσουμε να χαλάσουμε το παιχνίδι τους σε επιθετικό και αμυντικό επίπεδο. Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες του πλάνου μας, γιατί ακούνε και οι αντίπαλοί μας (γέλια)».

Για το αν το ρόστερ που βρήκε τον καλύπτει:
«Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες και τους το έχω πει από τη πρώτη στιγμή. Το υλικό είναι πολύ καλό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε με αυτοπεποίθηση. Μπορεί να μην έχτισα εγώ την ομάδα, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα υλικά που υπάρχουν. Πρέπει λοιπόν όλοι να παίζουν δυνατά και να αποδεικνύουν πως αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Και πρώτος απ’ όλους εγώ πρέπει να δουλέψω με αυτοπεποίθηση».

Για το αν θέλει να τελειώσει νωρίς την υπόθεση πρόκριση για να δοκιμάσει πράγματα: «Σίγουρα η πρόωρη πρόκριση ναι μεν θα μας δώσει το δικαίωμα να δοκιμάσουμε πράγματα, όμως θέλω πάντα να δίνουμε το μάξιμουμ σε όλα τα ματς. Θα πρέπει λοιπόν να μπαίνουμε στο γήπεδο για να τα δίνουμε όλα και παράλληλα να δοκιμάζουμε και πράγματα».

Για τη δουλειά που πρέπει να γίνει στον τομέα της επίθεσης:
«Για το inside game είδατε πως και στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα και με τα Τρίκαλα, Ντάνστον και Χάντερ τελείωσαν αρκετές φάσεις μέσα στη ρακέτα. Υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευτούμε τους ψηλούς μας και να πάρουμε σκορ από εκεί. Όταν θα επιστρέψουν και οι τραυματίες θα έχουμε περισσότερες λύσεις. Γενικότερα, θέλω διαφορετικά πράγματα στην επίθεση για τα δικά μου δεδομένα. Η ομάδα δούλευε καλά, όμως εγώ έχω διαφορετική φιλοσοφία και θα πρέπει να δουλέψουμε αρκετά πάνω σε αυτή».

Για τους τραυματισμούς που ταλανίζουν την ομάδα: «Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει υλικό και όποιοι και αν είναι τραυματίες, εγώ δεν θα τους επικαλεστώ ποτέ. Εύχομαι όλοι να είναι υγιείς, αλλά ακόμα και αν κάποιοι λείπουν θα προσπαθήσουμε μα κάποια τρικ και εκ των έσω να λύσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης