Ο Τόμας Γουόκαπ αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2021-22, καθώς πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες για το συγκεκριμένο βραβείο. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού συγκέντρωσε επτά ψήφους (ποσοστό 28%) στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων της Basket League, με τον Ουσμάν Κρουμπάλι της Λάρισας, τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος του Παναθηναϊκού και τον Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού να συγκεντρώνουν από 3 ψήφους (12%).

Ο 30χρονος άσος συγκέντρωσε το 32,65% (16 ψήφοι) στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, την ώρα που δεύτερος ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης του Παναθηναϊκού με 8 ψήφους (16,33%). Τέλος, στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο Γουόκαπ συγκέντρωσε το 19,16% των προτιμήσεων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Έρικ Λόκετ του Άρη με 8,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ο Γουόκαπ απέσπασε το συγκεκριμένο βραβείο και πήρε τη… σκυτάλη από τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος είχε αναδειχθεί καλύτερος αμυντικός την αγωνιστική περίοδο 2018-19 ως παίκτης της ΑΕΚ και την περασμένη σεζόν ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος και υπερήφανος γι’ αυτή την διάκριση, αλλά δεν είναι ατομική» τόνισε ο Γουόκαπ σε μια «λακωνική» δήλωση για τη βράβευσή του και συμπλήρωσε: «Είναι ομαδική και οφείλεται στην αμυντική συνοχή του συνόλου. Είμαι χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου και τον Ολυμπιακό όταν παραλάβω το βραβείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης