Ανοίγει σήμερα (20:00, ΕΡΤ3) η αυλαία της σειράς των τελικών στην Basket League, η οποία θα κριθεί στις τρεις νίκες και θα αναδείξει τον πρωταθλητή Ελλάδας της σεζόν 2020-21.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στο Game 1 το Λαύριο στο ΟΑΚΑ, ψάχνοντας το πρώτο βήμα για τον 39ο τίτλο του στην Α1 Ανδρών και φυσικά το νταμπλ, καθώς είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στον αντίποδα, η… πρωτάρα ομάδα του Χρήστου Σερέλη αναζητά την έκπληξη στην ιστορική συμμετοχή της σε τελικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» θα ριχτούν στη μάχη έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ μέχρι να φτάσουν στους τελικούς απέκλεισαν με τη σειρά τον Ιωνικό με 2-0 και την ΑΕΚ με 3-1 νίκες. Το Λαύριο κατέλαβε τη 2η θέση της κανονικής περιόδου και έφτασε στους τελικούς, αποκλείοντας τον Κολοσσό με 2-0 και τον Προμηθέα με 3-2 νίκες, επιστρέφοντας μάλιστα από το 0-2 και σημειώνοντας ρεκόρ, καθώς ποτέ στην Ιστορία της Α1 Ανδρών ομάδα δεν είχε «γυρίσει» από το 0-2 σε ημιτελική σειρά.

Οι δύο φιναλίστ θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στα πλέι οφ της Α1 Ανδρών/Basket League, ενώ φέτος μετρούν από μία νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί συνολικά για 25η φορά σε σειρά τελικών και για 18η διαδοχική (πέρυσι η πανδημία δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή πλέι οφ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Λαύριο θα γίνει η 7η ομάδα που θα αγωνιστεί σε τελικούς των πλέι οφ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93), μετά τους Παναθηναϊκό (25 παρουσίες), Ολυμπιακό (21 παρουσίες), ΑΕΚ (4 παρουσίες), ΠΑΟΚ (3 παρουσίες), Μαρούσι (1 παρουσία) και Προμηθέα (1 παρουσία).

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων τελικών της Γ΄ Φάσης των πλέι οφ της Α1 Ανδρών/Basket League:

Πέμπτη 3 Ιουνίου

ΟΑΚΑ 20:00 Παναθηναϊκός-Λαύριο Κορομηλάς-Παναγιώτου-Συμεωνίδης (Ντίνος)

Σάββατο 5 Ιουνίου

Λαυρίου 17:00 Λαύριο-Παναθηναϊκός Αναστόπουλος Π.-Παντελίδης-Ζαχαρής (Τεφτίκης)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης