Κάποιους από τους πιθανούς αντιπάλους τους στο FIBA Europe Cup έμαθε σήμερα (17/8) ο Ιωνικός Νικαίας, καθώς η FIBA ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (19/8, 13:00) στην πόλη Φράιζινγκ της Γερμανίας.

Οι «κυανόλευκοι» τοποθετήθηκαν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, το οποίο συγκροτούν ακόμη η Χάποελ Εϊλάτ από το Ισραήλ (εφόσον δεν προκριθεί στο BCL), η γερμανική Κραϊλσχάιμ, η Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ από το Ισραήλ και οι νικητές των τεσσάρων προκριματικών τουρνουά του FIBA Europe Cup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας του FIBA Europe Cup βρίσκεται το Περιστέρι, το οποίο, όμως, μετέχει στα προκριματικά του Basketball Champions League. Εφόσον οι «κυανοκίτρινοι» δεν καταφέρουν να φτάσουν στην κανονική περίοδο του BCL, θα συνεχίσουν στο FIBA Europe Cup.

Οι υπόλοιπες ομάδες του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας του FEC είναι η ρωσική Αβτοντόρ Σάρατοφ, η ουκρανική Προμετέι, η πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας, η Μόρναρ Μπαρ από το Μαυροβούνιο, η Όπαβα από την Τσεχία και ο ηττημένος του προημιτελικού Λόντον Λάιονς-Τρεβίζο για το 2ο προκριματικό τουρνουά του BCL.

Στο μεταξύ, το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας συνθέτουν η Οραντέα από τη Ρουμανία, η ισπανική Σαραγόσα, η τουρκική Μπαχτσεσεχίρ, η ρωσική Πάρμα (εφόσον δεν προκριθεί στο BCL), η ουκρανική Κιέβ, η βελγική Αντβέρπ, η Κλουζ Ναπόκα από τη Ρουμανία (εάν δεν περάσει στο BCL) και ο ηττημένος του τελικού στο δεύτερο προκριματικό τουρνουά του BCL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας συγκροτούν ο ηττημένος του ημιτελικού Τσμόκι Μινσκ – Μονς ή Λάιντεν για το δεύτερο προκριματικό τουρνουά του BCL, ο ηττημένος του ημιτελικού Μπάκεν Μπέαρς – Λόντον Λάιονς ή Τρεβίζο για το δεύτερο προκριματικό τουρνουά του BCL, ο ηττημένος του προημιτελικού Μονς-Λάιντεν για το δεύτερο προκριματικό τουρνουά του BCL, οι Κάπφενμπεργκ Μπουλς από την Αυστρία, η ολλανδική Ντεν Μπος, η ουγγρική Τσόλνοκι Ολαϊμπάνιας, η Ρίλσκι Σπορτίστ από τη Βουλγαρία και η ιταλική Ρέτζιο Εμίλια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης