Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει πράματα και θάματα στο παρκέ η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ έκανε ιδανική εκκίνηση στο 29ο τουρνουά «Ακρόπολις», επικρατώντας άνετα της Ιταλίας την Παρασκευή με 83-63 στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η «επίσημη αγαπημένη», η οποία προετοιμάζεται εν όψει της έναρξης των υποχρεώσεών της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/8-15/9), με μπροστάρη τον «Greek Freak», έπαιξε κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ, πρόσφερε θέαμα στους 12.000 περίπου φιλάθλους της και έφτασε με χαρακτηριστικά άνεση στην επικράτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O MVP του NBA τελείωσε το ματς με 18 πόντους και οκτώ ριμπάουντ, την ώρα που ο Νικ Καλάθης με τις «μαγικές» ασίστ του (7) δημιουργούσε για τον Έλληνα αστέρα και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Οι Πρίντεζης και Λαρεντζάκης ήταν επίσης διψήφιοι, ενώ οι Μπελινέλι, Χάκετ και Μπιλίγκα ξεχώρισαν από τη «σκουάντρα ατζούρα» που αντιμετώπισε πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ.

Μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Κώστα Σλούκα, ο οποίος αποχώρησε από το παρκέ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ορεξάτοι μπήκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ οι Καλάθης, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μπουρούσης.

Οι διεθνείς τροφοδοτούσαν τον «Greek Freak» που πέτυχε τους 9 πόντους στο 14-4 υπέρ της Ελλάδας, το οποίο έγινε με κάρφωμα του άσου των Μπακς από ασίστ του Ιωάννη Παπαπέτρου (5π. έως τότε), σε μία φάση για highlight.

Ο Νικ Καλάθης με 6 ασίστ έδινε έτοιμους πόντους στους συμπαίκτες του, την ώρα που ο Σκουρτόπουλος δοκίμαζε σχήματα (Πρίντεζης αντί Γ. Αντετοκούνμπο και Σλούκας αντί Παπαπέτρου) και ο Γιάννης Μπουρούσης στο «5» είχε συγκομιδή 6 ριμπάουντ.

Παρά τα 8/10 δίποντα πάντως, η εθνική μας ολοκλήρωσε την 1η περίοδο (27-13) με 1/8 τρίποντα! Το αρνητικό για την «επίσημη αγαπημένη» ήταν πως στο φινάλε της 1ης περιόδου, σε επαφή με παίκτη της Ιταλίας, αισθάνθηκε πόνο στο δεξί πόδι ο Κώστας Σλούκας.

Ο άσος της Φενέρ έγινε αλλαγή από τον Θανάση Σκουρτόπουλο και πήγε αμέσως στον πάγκο για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες.

Η Ιταλία είχε πρώτο σκόρερ σε αυτά τα πρώτα δέκα λεπτά τον πρωταθλητή Euroleague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Χάκετ, ενώ 5 ριμπάουντ μάζεψε ο Πολ Μπιλίγκ.

Ο Αντετοκούνμπο που είχε ολοκληρώσει με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ την 1η περίοδο ξεκίνησε βασικός και στη 2η, αλλά αυτή τη φορά ο Σκουρτόπουλος τον έβαλε σε θέση σέντερ με τον Πρίντεζη στο «4» και τον Βασιλόπουλο στο «3».

Οι Καλάθης και Λαρεντζάκης τα πήγαιναν εξαιρετικά στην περιφέρεια, με τον Αθηναίου να δίνει σύντομα ανάσες στον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Τα τρίποντα άρχισαν να βρίσκουν στόχο για την εθνική (Βασιλόπουλος και Λαρεντζάκης έκαναν το 35-16 έξω από τα 6.75).

Το +20 δεν άργησε (37-17 και 39-19) με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να μπαίνει στο 2ο μισό της 2ης περιόδου. Ο αδελφός του Γιάννη προσέφερε μία ακόμη θεαματική φάση στους Έλληνες φιλάθλους, όταν κάρφωσε εντυπωσιακά από ασίστ του έμπειρου Γιάννη Μπουρούση, με την ομάδα μας να πηγαίνει στα αποδυτήρια στο +21, 49-28.

Στην τρίτη περίοδο, οι Ιταλοί σκόραραν με μεγαλύτερη άνεση καταφέρνοντας με διεισδύσεις να διασπάσουν τη γαλανόλευκη άμυνα. Ο Χάκετ παρέμενε ο κορυφαίος των Ιταλών δημιουργικά και εκτελεστικά, ενώ και ο Μπελινέλι ανέβαζε το σκορ των φιλοξενούμενων.

Ο Σκουρτόπουλος έκανε μαζεμένες αλλαγές και στο 30ο λεπτό, η Ιταλία είχε καταφέρει απλώς να μειώσει σε 65-47, έχοντας πάντως και την υπεροχή στον τομέα των ριμπάουντ.

Στην τέταρτη περίοδο ξεκίνησαν οι Aθηναίου, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο και Μπουρούσης. Με εναπομείναντα χρόνο 7:43΄΄, ο Παπανικολάου έπεσε άτσαλα στο παρκέ και ο ομοσπονδιακός προπονητής τον απέσυρε και δεν φάνηκε να έχει κάτι σοβαρό.

Με την Ιταλία να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ, η εθνική δεν άργησε να επαναφέρει τη διαφορά στο +20, επικρατώντας εν τέλει με 83-63.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 49-28, 65-47, 83-63

ΕΛΛΑΔΑ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 11 (1), Αθηναίου 2, Καλάθης 11 (3), Μπουρούσης 8, Σλούκας, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου, Παπαπέτρου 8, Βασιλόπουλος 3 (1), Αντετοκούνμπο Γ. 18, Αντετοκούνμπο Θ. 8

ΙΤΑΛΙΑ (Μέο Σακέτι): Ντέλα Βάλε 6, Μπελινέλι 13, Τζεντίλε 4, Μπιλίγκα 11 (1), Βιτάλι, Χάκετ 12 (1), Μπρουκς 4, Τεσιτόρι 5, Ρίτσι 2, Αμπάς 6 (1), Σακέτι

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης