Η Εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Τουρκία σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στην Αττάλεια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρατάχθηκε από τον Άγγελο Αναστασιάδη με πολλά νέα πρόσωπα και τον ομοσπονδιακό προπονητή να βγάζει συμπεράσματα εν όψει των προκριματικών του Euro 2020 και τις αναμετρήσεις με Ιταλία (8/6) και Αρμενία (11/6), στο ΟΑΚΑ. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Ουντέρ (11′) και Καραμάν (17′), ενώ για την Εθνική μείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουρμπέλης.

Η απουσία των πυλώνων της άμυνας, Μανωλά και Παπασταθόπουλου, όπως επίσης και των Ζέκα, Δώνη αποδείχθηκε σημαντική, ακόμη κι έτσι όμως η συνολική εικόνα προβλημάτισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πειραματικό σχήμα που παράταξε ο Άγγελος Αναστασιάδης, σε μια βραδιά όπου ντεμπούτο στη «γαλανόλευκη» ομάδα πραγματοποίησαν οι Πασχαλάκης, Σιώπης, Βαλεριάνος, Ντουρμισάι και Κώτσιρας, έκανε εμφανείς τις αδυναμίες του από τα πρώτα λεπτά.

Πέρα από την έλλειψη ομοιογένειας και αγωνιστικού προσανατολισμού, οι διεθνείς αγωνίστηκαν χωρίς ενέργεια και πάθος κι έτσι μόλις στο 17ο λεπτό βρέθηκαν να κυνηγούν την ανατροπή δύο τερμάτων! 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Εθνική παρουσιάστηκε ασύνδετη και αιφνιδιάστηκε, με αποτέλεσμα να χάνει με δύο γκολ από πολύ νωρίς. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 11ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ, με τον Ουντέρ, ενώ στο 17’ ο Καραμάν νίκησε τον Πασχαλάκη μετά από λάθος του Σάμαρη και σημείωσε το 2-0.

Η Ελλάδα στο 24’ έχασε ευκαιρία με τον Σάμαρη στην μοναδική καλή της στιγμή, με το δοκάρι να στερεί το γκολ. Λίγο αργότερα, στο 38’, ο Οκάι ισοφάρισε τα δοκάρια και το 2-0 δεν άλλαξε.

Στο δεύτερο μέρος έγιναν αρκετές αλλαγές, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ, αλλά ο Πασχαλάκης στο 49′ νίκησε εξ επαφής τον Τοσούν που βγήκε τετ α τετ. Η Εθνική στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς μείωσε με τον Κουρμπέλη σε 2-1.

Τουρκία-Ελλάδα 2-1 (Open TV, COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ: 11′ Ουντέρ, 17′ Καραμάν – 90’+3′ Κουρμπέλης

 

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Οζιακούπ – Κουρμπέλης

Κόκκινες κάρτες:

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Ουγκουρτσάν Τσακίρ, Αϊχάν, Σογιουντσού, Τζενγκίζ Μεράς, Τουφάν (46′ Οζιακούπ), Γιοκουσλού (61′ Τεκντεμίρ), Ουντέρ (80′ Εμρέ), Γιαζιτσί (46′ Καχβετσί), Τοσούν (55′ Γκιουβέν), Καραμάν (46′ Ομούρ).

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Πασχαλάκης, Κούτρης (46′ Σταφυλλίδης), Μαυρίας (73′ Κώτσιρας), Βαλεριάνος (54′ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Σιώπης (75′ Μάνταλος), Σάμαρης, Πέλκας (46′ Κολοβός), Φορτούνης, Μασούρας (65′ Ντουρμισάι), Κουλούρης.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης