Η Μακάμπι πανηγύρισε δεύτερη διαδοχική ευρωπαϊκή νίκη και όγδοη στο σύνολο τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε με 77-55 της Μπάγερν Μονάχου στο Τελ Αβίβ, για την 12η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας σε 8-4 το ρεκόρ της. Στον αντίποδα, οι Γερμανοί… απογοητεύτηκαν για τρίτη διαδοχική αναμέτρηση, βλέποντας το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 4-8.

Στη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ χρειάστηκε το επιπλέον πεντάλεπτο της παράτασης (69-69κ.α.) και την ευστοχία του Μάικ Τζέιμς στην εκπνοή για να κόψει πρώτη το νήμα του τερματισμού, απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε με 85-82 των Λιθουανών, αυξάνοντας σε 8-4 το ρεκόρ της και υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην έκτη διαδοχική ήττα και ένατη στο σύνολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ δεν… αγχώθηκε στην έβδομη διαδοχική νίκη της και ένατη στο σύνολο, που την κρατούν στην καταδίωξη της κορυφής. Οι Ισπανοί έδωσαν ρεσιτάλ από τα 6.75 (17/29 τρίποντα), φτάνοντας άνετα στο τελικό 111-99 επί της Βαλένθια. Στον αντίποδα, οι «νυχτερίδες» υπέστησαν την όγδοη ήττα τους.

Στο Μιλάνο, ο Ντράγκαν Σάκοτα σημείωσε με τον Ερυθρό Αστέρα την έκπληξη της αγωνιστικής, περνώντας με το τελικό 77-67, απέναντι στην Αρμάνι. Για τους Ιταλούς ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα και πέμπτη στο σύνολο, χάνοντας έδαφος στη βαθμολογία. Στον αντίποδα, οι Σέρβοι πανηγύρισαν τη δεύτερη διαδοχική νίκη επί ημερών Σάκοτα, βελτίωσαν σε 5-7 το ρεκόρ τους και προσέφεραν ένα πολύτιμο «δώρο» στους «αιωνίους» (σ.σ. κυρίως στον Παναθηναϊκό, που προσπαθεί να εδραιωθεί στην οκτάδα και να κυνηγήσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ).

Η 12η αγωνιστική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζάλγκιρις Κάουνας 85-82 παράταση

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπάγερν Μονάχου 77-55

Αρμάνι Μιλάνο – Ερυθρός Αστέρας 67-77

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 111-99

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

19:00 Novasports 3HD Ζενίτ – Βιλερμπάν

19:00 Novasports 1HD Χίμκι – Μπαρτσελόνα

19:45 Novasports 4HD Φενέρμπαχτσε – Άλμπα Βερολίνου

21:30 Novasports 2HD Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ολυμπιακός

22:00 Novasports 4HD Μπασκόνια – Αναντόλου Εφές

Η κατάταξη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης