Η αυτοπεποίθηση είναι το ζητούμενο για τον Θανάση Σκουρτόπουλο, όπως υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στις δηλώσεις του, παραμονή του κρίσιμου αγώνα με την Τσεχία (9/9, 11:30), που θα κρίνει την πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Παράλληλα, ο 54χρονος προπονητής επισήμανε ότι η «αναχαίτιση» του Τόμας Σατοράνσκι αποτελεί προτεραιότητα, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την αστοχία των διεθνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σκουρτόπουλος θα έχει στη διάθεση του στη «μάχη» με την Τσεχία και τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας φόργουορντ υποβλήθηκε σε αξονική, μετά τον τραυματισμό του στην ήττα από τις ΗΠΑ, με τα αποτελέσματα να δείχνουν κάκωση πλευρών στα δεξιά. Απείχε από την προπόνηση της Κυριακής (8/9) για προληπτικούς λόγους, αλλά θα είναι κανονικά στη 12άδα της Εθνικής.

«Έχουμε αφήσει ήδη πίσω την απογοήτευση από την ήττα από τις ΗΠΑ. Κάναμε μια σημαντική προσπάθεια, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ξέρουμε τις συνθήκες για το παιχνίδι με την Τσεχία. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Είναι δύσκολες καταστάσεις, αλλά τις ζουν όλοι στα πρωταθλήματά τους. Όλα τα παιδιά ξέρουν τι υπάρχει μπροστά. Είμαστε αισιόδοξοι. Κάθε ομάδα έχει τον δικό της προσανατολισμό στην άμυνα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε πιστοί σε αυτά, στο μεγαλύτερο ποσοστό. Στην επίθεση προσπαθούμε να αλλάξουμε κάπως την κατεύθυνσή μας. Κακά τα ψέματα, αν δεν βρούμε δεύτερο και τρίτο πόλο στο σκοράρισμα, θα έχουμε πρόβλημα. Δημιουργούμε τις συνθήκες, αλλά πρέπει να είμαστε εύστοχοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην Τσεχία, είπε: «Η δημιουργία του Τόμας Σατοράνσκι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της Τσεχίας. Δίνει ενέργεια και δημιουργεί για όλους. Ο ψηλός της ομάδας, ο Μπάλβιν, εξαρτάται από τι του δίνει ο Τόμας Σατοράνσκι κατά 99%. Ο Σατοράνσκι είναι ένας γκαρντ που πηγαίνει πολύ επιθετικά στο καλάθι μετά το πικ εν ρολ, δεν φοβάται, πηγαίνει μέχρι μέσα για να τελειώσει τη φάση, αν χρειαστεί εκμεταλλευόμενος το ύψος του».

Όσο για την αυτοπεποίθηση της Εθνικής τόνισε: «Αυτό που λέω σε όλα τα παιδιά είναι πόσο σημαντική είναι η αυτοπεποίθηση και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίζουμε με αυτοπεποίθηση. Το έχουμε συζητήσει με τα παιδιά. Κάναμε ένα λάθος στο παιχνίδι με τη Βραζιλία, αυτό μας κυνηγάει. Πρέπει να βρούμε τη λύση μόνοι μας. Μας προβληματίζει μόνο ότι δεν είμαστε εύστοχοι στα ανοιχτά σουτ και σε κάποιες περιπτώσεις διστάζουμε. Ο εγωισμός και η προσωπικότητα του καθενός έχουν ενεργοποιηθεί στο μάξιμουμ. Κανείς δεν θέλει να φύγει από εδώ. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν όλοι, δεν νιώθω κάποια έξτρα πίεση».

Για τους τομείς που θα δώσει έμφαση στο τακτικό κομμάτι: «Έχουμε στο μυαλό μας τα πάντα, και το καλό και το κακό ξεκίνημα. Αυτά τα βρίσκουμε μέσα στο παιχνίδι. Κοιτάζουμε τον εαυτό μας, τη δουλειά μας και την ετοιμότητα. Εκεί που πρέπει να είμαστε καλοί είναι το επιθετικό ριμπάουντ, να πάμε με δύναμη στην μπάλα για να δημιουργήσουμε τις καταστάσεις να πετύχουμε κάποια εύκολα καλάθια».

Σε ερώτηση για τις άμυνες που μπορεί να εφαρμόσει η Τσεχία απέναντι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, απάντησε: «Όλοι τον αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο, δεν αλλάζει αυτό. Έχουμε καλούς και αξιόπιστους παίκτες και περιμένουμε να δώσουν λύσεις για να δημιουργηθούν χώροι και για τον Γιάννη».

Για το αν σκέφτεται να δοκιμάσει σχήμα με τρία γκαρντ ,είπε: «Αν μου βρείτε τρία γκαρντ, θα τους βάλουμε. Έχουμε τέσσερις περιφερειακούς όλους κι όλους. Ο Κώστας Σλούκας γύρισε από τραυματισμό. Το καλό είναι ότι πάει διαρκώς καλύτερα, δεν έχει πρόβλημα με το πόδι του, δεν έχει νιώσει καμία ενόχληση. Χρειαζόμαστε το σουτ από μέση απόσταση, όπως παίζουν οι αντίπαλοι ψηλοί. Ο Κώστας σε αυτό είναι από τους κορυφαίους. Αν αυτά τα σουτ μπουν, αυτόματα θα είναι κερδισμένος κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Θα έχει περισσότερους χώρους».

Τέλος, για τον τραυματισμό του Θανάση Αντετοκούνμπο στα πλευρά, είπε: «Στην αρχή φοβηθήκαμε για ρωγμώδες κάταγμα, αλλά τελικά απλά έχει μια μικρή κάκωση. Αύριο θα είναι κανονικά στο παιχνίδι».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης