Ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στιβ Κερ, ξέσπασε πριν από το Game 4 της ομάδας του με τους Μάβερικς, λόγω της ένοπλης επίθεσης σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας και με δάκρυα στα μάτια αναρωτήθηκε πότε θα γίνει κάτι στις ΗΠΑ.

Ο Στιβ Κερ δεν αναφέρθηκε καθόλου στο παιχνίδι της ομάδας του, εξαπέλυσε επίθεση στους 50 γερουσιαστές που αρνούνται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή, κατηγορώντας τους ότι «βάζουν την εξουσία πάνω από τις ζωές των παιδιών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν θα μιλήσω για μπάσκετ. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ομάδα μας. Δεν έχει σημασία αυτό. Από τη στιγμή που τελείωσε η προπόνησή μας, 14 παιδιά δολοφονήθηκαν 400 μίλια από εδώ, όπως και ένας δάσκαλος. Τις τελευταίες 10 ημέρες είδαμε να σκοτώνονται ηλικιωμένοι Αφροαμερικανοί σε σούπερ μάρκετ, μετά άνθρωποι ασιατικής καταγωγής σε εκκλησία και τώρα είδαμε παιδιά να δολοφονούνται σε σχολείο.

Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί να έρχομαι εδώ και να δίνω συλλυπητήρια στις κατεστραμμένες οικογένειες. Έχω κουραστεί να υπάρχει ενός λεπτού σιγή. Αρκετά! Υπάρχουν 50 γερουσιαστές αυτή τη στιγμή που αρνούνται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή, το οποίο βρίσκεται εκεί επί δύο χρόνια. Και υπάρχει λόγος που δεν θα το ψηφίσουν: για να διατηρήσουν την εξουσία» είπε αρχικά ο Στιβ Κερ και συνέχισε:

«Σας ρωτάω, Μιτς Μακ Κόνελ, όλους εσάς τους γερουσιαστές που αρνείστε να κάνετε οτιδήποτε για τη βία, τους πυροβολισμούς στα σχολεία, τους πυροβολισμούς στα σουπερμάρκετ, σας ρωτώ: θα βάλετε τη δική σας επιθυμία για εξουσία πάνω από τη ζωή των παιδιών μας; Γιατί έτσι φαίνεται. Αυτό κάνουμε κάθε εβδομάδα».

«Αρκετά! Θέλω όμως όσοι το ακούνε αυτό να σκεφτούν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Πώς θα νιώθατε εάν συνέβαινε σε εσάς αυτό; Δε γίνεται απλώς να καθόμαστε εδώ και απλώς να κάνουμε ενός λεπτού σιγή και μετά να βγούμε και να φωνάζουμε πάμε Γουόριορς ή πάμε Μάβερικς. Μας κρατούν ομήρους 50 γερουσιαστές στην Ουάσινγκτον, που αρνούνται να το θέσουν ακόμη και σε ψηφοφορία, παρά τα όσα θέλουμε εμείς, οι Αμερικανοί. Δε θα το ψηφίσουν γιατί θέλουν να κρατήσουν τη δική τους εξουσία. Είναι αξιολύπητο. Αρκετά!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης