Τo παιχνίδι στην «American Airlines Arena», ανάμεσα στο Μαϊάμι και τη Βοστόνη 105-107), είναι εκείνο που, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, «έγινε περισσότερο αντιληπτή η διάθεση των παικτών να διαμαρτυρηθούν, δείχνοντας τη δέσμευσή τους σε κοινωνικά ζητήματα και τη σταθερή βούλησή τους για αλλαγές». Όπως τόνισαν οι παίκτες, αυτό που τους ανησυχεί, εκτός από τη σοβαρότητα των επεισοδίων, είναι η προφανής ανισότητα στη μεταχείριση των διαδηλωτών σε σύγκριση με εκείνη απέναντι σε Αφροαμερικανούς και άλλες μειονότητες, που συχνά καταπιέζονται από υπερβολική και ταπεινωτική χρήση βίας από την αστυνομία.

Μετά από μια συνάντηση 45 λεπτών στα αποδυτήρια των Χιτ, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, οι παίκτες των δύο ομάδων εμφανίστηκαν στην «American Airlines Arena», για να φύγουν ξανά. Επέστρεψαν και στη συνέχεια εξέδωσαν κοινή δήλωση: «Το 2021 είναι μια νέα χρονιά, αλλά ορισμένα πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Παίζουμε το παιχνίδι απόψε με σπασμένη καρδιά μετά τη χθεσινή απόφαση στην Κενόσα και αφού μάθαμε ότι οι διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα του έθνους μας αντιμετωπίζονται διαφορετικά από πολιτικούς ηγέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η δραστική διαφορά μεταξύ των τρόπων με τους οποίους αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές την περασμένη άνοιξη και εκείνων των σημερινών που ενεργούσαν παράνομα μας δείχνει πόσα πρέπει να κάνουμε ακόμη. Αποφασίσαμε να παίξουμε απόψε για να προσπαθήσουμε να φέρουμε τη χαρά στη ζωή των ανθρώπων. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις αδικίες στην κοινωνία μας και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις φωνές και την πλατφόρμα μας για να επισημάνουμε αυτά τα ζητήματα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εργαστούμε για μια πιο ισότιμη και δίκαιη Αμερική». Κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, οι παίκτες των δύο ομάδων γονάτισαν και ύψωσαν τις γροθιές τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης