Τον Νικ Καλάθη παρουσίασε την Παρασκευή η Μπαρτσελόνα στη «La Ciutat Esportiva».

Λίγη ώρα αφού βγήκαν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε και ανακοινώθηκε επισήμως, ο Έλληνας διεθνής γκαρντ μίλησε στους Ισπανούς εκπροσώπους του Τύπου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που πλέον θα αγωνίζεται στους Καταλανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα, είναι ένας σύλλογος της ελίτ. Αρκεί να δεις τι έχουν πετύχει τα τρία τελευταία χρόνια. Έχουν φέρει παίκτες νικητές, θέλουν να είναι οι καλύτεροι και προσωπικά ελπίζω να αποτελέσω ένα κομμάτι αυτού του παζλ. Ελπίζω να βοηθήσω την Μπαρτσελόνα να κατακτήσει τίτλους. Αποτελεί τιμή να είμαι εδώ!».

Οι αναμνήσεις του από τη μακρά θητεία στον Παναθηναϊκό είναι… νωπές, με τον Καλάθη να τονίζει: «Έπαιξα στην Ελλάδα για 8 χρόνια και όταν η Μπαρτσελόνα με κάλεσε και μου είπε ότι ενδιαφερόταν για εμένα, είπα γρήγορα το “ναι”. Ήταν πάντα όνειρο να έρθω εδώ και μόλις με κάλεσαν δεν δίστασα ούτε λεπτό. Θα έχω συμπαίκτες παίκτες όπως ο Μίροτιτς, ο Χίγκινς, ο Κλαβέρ». Ο Νικ Καλάθης θα φορά το Νο 99 στην Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό και νυν προπονητή του στην Μπαρτσελόνα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Καλάθης τόνισε: «Ο Γιασικεβίτσιους είναι ο τέλειος προπονητής και μαζί θα κερδίσουμε πολλούς τίτλους. Στην αρχή της καριέρας μου φαινόταν σαν να είναι πολύ σκληρός προπονητής, αλλά τώρα θεωρώ πως είναι τέλειος για την Μπαρτσελόνα».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στον Βέλγο γκαρντ των «μπλαουγκράνα», Τομά Ερτέλ, λέγοντας: «Σέβομαι ιδιαίτερα τον Ερτέλ, είναι ένας από τους καλύτερους πάσερ στην Ευρώπη. Νομίζω ότι θα ταιριάξουμε πολύ καλά και δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για τον Μίροτιτς, ο Καλάθης σχολίασε: «Ο Μίροτιτς είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας, στον οποίο θα πρέπει να πασάρουμε σε σημαντικές στιγμές του αγώνα. Είναι το σημείο αναφοράς αυτής της ομάδας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπαρτσελόνα έβαλε «φρένο» στο θέμα του Πάου Γκασόλ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Νικ Καλάθη, τονίζοντας πως ούτε υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον εμβληματικό σέντερ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης