Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «γάμου» ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, καθώς ο Ρικ Πιτίνο συμφώνησε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ από το Προολυμπιακό τουρνουά.

Ο Αμερικανός κόουτς έφτασε στα γραφεία της ομοσπονδίας περίπου στις 12.00 και χρειάστηκε 45 λεπτά για να δώσει τα χέρια με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, με τον ίδιο να αναφέρει ότι είναι τιμή του που θα καθίσει στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αποδεχθώ αυτήν τη θέση. Θα μελετήσουμε. Είμαι προπονητής της Εθνικής, αλλά όχι από τον Φεβρουάριο, αλλά από το Προολυμπιακό Τουρνουά» ανέφερε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους του Τύπου ο 67χρονος τεχνικός, αποχωρώντας από τα γραφεία της ΕΟΚ μαζί με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Όπως προαναφέραμε, ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού θα καθοδηγήσει την Εθνική στο Προολυμπιακό Τουρνουά (23-28 Ιουνίου) με φόντο την πρόκριση στο Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, που αρχίζουν τον Φεβρουάριο, στον πάγκο της Εθνικής μας δεν θα βρίσκεται ο Πιτίνο αλλά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Όπως δήλωσε και ο Hall of Famer, τη Δευτέρα (11/11) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας των δύο πλευρών.

 

Πηγή video: sport24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης