Οι Ντιτρόιτ Πίστονς επέλεξαν τον Κέιντ Κάνινγχαμ της Οκλαχόμα Στέιτ στην κορυφαία επιλογή των ντραφτ του ΝΒΑ 2021.Ο 19χρονος πόιντ γκαρντ, ανακηρύχθηκε «παίκτης της χρονιάς» μετά τη σεζόν του στους Κάουμποϊς και εντάσσεται στην ομάδα των Πίστονς, η οποία επέλεξε τρεις παίκτες στον πρώτο γύρο του περυσινού ντραφτ, ενώ τελείωσε τη σεζόν με ρεκόρ 20-52.

Την περυσινή σεζόν σε 27 αγώνες στο NCAA ο Κάνινκχαμ είχε μέσο όρο 20.1 πόντους, 6.2 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 0.8 μπλοκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιλογή του, ο Τεξανός υπογράμμισε ότι δεν θα μπορούσε να έχει πραγματοποιήσει τα όνειρά του χωρίς τη στήριξη των γονιών του και της δίχρονης κόρης του Ράιλι, την οποία φίλησε στο μάγουλο μετά την ανακοίνωση του ονόματος του από τον Κομισάριο του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ στο Barclays Center στη Νέα Υόρκη.

«Ξέρω ότι το όνομά μου ήταν πρώτο, αλλά δεν το έκανα μόνος μου. Έχω Νο 1 επιλογή την οικογένεια μου», δήλωσε ο Κάνινγχαμ, προσθέτοντας αναφερόμενος στην κόρη του: «Είναι το μεγαλύτερο κίνητρό μου. Μου έμαθε περισσότερα από όσα θα μπορούσα να της διδάξω, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα καλό βήμα για εμένα. Ντιτρόιτ, έρχομαι. Ας το κάνουμε!».

Αμέσως μετά την επιλογή του από το Ντιτρόιτ, άρχισαν οι συγκρίσεις του Κάνινγχαμ με τον Hall of Famer Γκραντ Χιλ, ο οποίος είχε επιλεχθεί στο Νο3 από τους Πίστονς το 1994, επαναφέροντας τα «Πιστόνια» στο προσκήνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Χιούστον Ρόκετς επέλεξαν στο Νο2 του ντραφτ τον Τζέιλεν Γκριν, προσθέτοντας έναν αθλητικό σουτινγκ γκαρντ στο ρόστερ τους, ενώ οι Κλίβελαντ Καβαλίερς απέκτησαν στο Νο3 τον σέντερ Έβαν Μόμπλεϊ, ενισχύοντας τη γραμμή ψηλών τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης