Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) δημοσίευσε βασικές οδηγίες ενόψει της διενέργειας της γενικής συνέλευσης και των αρχαιρεσιών της, την ερχόμενη Κυριακή (30/5) στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η ΕΟΚ ενημερώνει για τις εισόδους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους της Γενικής Συνέλευσης, καθώς και για λόγους υγειονομικούς. Όπως τονίζεται «θα επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο μόνο ενός αντιπροσώπου (τακτικού ή αναπληρωματικού) κάθε σωματείου μέλους».

Επιπρόσθετα, η ΕΟΚ δημοσίευσε ξανά το υγειονομικό πρωτόκολλο, υπενθυμίζοντας πως «η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους της συνέλευσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, οι βασικές οδηγίες της ΕΟΚ για τις αρχαιρεσίες της την Κυριακή, 30/5 στη «Λεωφόρο»:

«Σχετικά με τις αρχαιρεσίες και τη Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και εκπροσώπων στην ΕΟΕ, που θα διεξαχθούν στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης την 30/5/2021, σας γνωρίζουμε ότι

Οι είσοδοι που θα χρησιμοποιηθούν για την πρόσβαση στους χώρους της συνέλευσης είναι οι 2 , 3 και 5 που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους της Γ.Σ και για λόγους υγειονομικούς, θα επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο μόνο ενός αντιπροσώπου (τακτικού ή αναπληρωματικού) κάθε σωματείου μέλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θύρες εισόδου είναι διαφορετικές για τις Ενώσεις για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να επιταχυνθεί η διαδικασία ως ακολούθως:

ΘΥΡΑ 2 : ΕΣΚΑ

ΘΥΡΑ 3 : ΓΡΑΦΕΙΟ 1: ΕΣΚΑΝΑ-ΕΣΚΑΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ 2 : ΕΣΚΑΚ(ΑΡΓΟΛΙΔΑ)-ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ-ΚΡΗΤΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ 3 : ΕΚΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΕΚΑΣΑΜΑΘ

ΘΥΡΑ 5 : ΓΡΑΦΕΙΟ 1 : ΕΣΚΑΘ(ΘΕΣΣΑΛΙΑ)-ΕΣΚΑΒΔΕ(ΗΠΕΙΡΟΣ)

ΓΡΑΦΕΙΟ 2 : ΕΚΑΣΚΕΜ-ΕΚΑΣΔΥΜ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ 3 : ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ-ΧΙΟΣ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΛΕΣΒΟΣ-ΣΑΜΟΣ

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους της συνέλευσης.

Οι πύλες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 09:30 και η έγκαιρη προσέλευση των αντιπροσώπων θα εξομαλύνει την διαδικασία καταγραφής και εισόδου στον χώρο της Γ.Σ

Στις εισόδους θα υπάρχουν γραφεία για να εξυπηρετήσουν τους Αντιπροσώπους οι οποίοι θα εισέρχονται μόνο κατόπιν ταυτοποίησης (απαραίτητη η επίδειξη Αστ. Ταυτότητας, Διαβατηρίου η άλλου επίσημου εγγράφου.

Παραπλεύρως του Γηπέδου Απόστολος Νικολαΐδης, επί της οδού Κυριακού Παναγή θα λειτουργεί υπαίθριο Parking χωρητικότητας 80 αυτοκινήτων από τις 08:00 έως τις 20:00. Όσοι μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον σταθμό του Μετρό Αμπελοκήπων.

Όσα σωματεία δεν είναι ταμειακώς εντάξει θα μπορούν να καταβάλουν επί τόπου το ποσό της συνδρομής τους.

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί στη Γενική Συνέλευση θα τηρηθεί το προβλεπόμενο Υγειονομικό Πρωτόκολλο που σας έχει κοινοποιηθεί».

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΟΚ

«Α)Γενικές Αρχές

– Η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες γίνονται σε ανοιχτό χώρο. Εκτιμώμενος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 600 άτομα.

-Ο χώρος διαμορφώνεται έτσι ώστε να υπάρχουν μόνο καθήμενοι.

-Οι καθήμενοι θα έχουν απόσταση δύο καθισμάτων μεταξύ τους.

-Η πληρότητα κάθε τμήματος κερκίδας δεν θα υπερβαίνει το 50% της προβλεπόμενης χωρητικότητας.

-Υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας για όλους τους παρευρισκόμενους και συστήνεται η συνεχής τήρηση των ενδεικνυόμενων αποστάσεων.

-Κατά την είσοδο λαμβάνονται μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού, γίνεται καταγραφή και ταυτοποίηση των εισερχομένων (με κάρτα συμμετοχής), θερμομέτρηση και υπάρχουν σε εμφανή σημεία αντισηπτικά διαλύματα.

-Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εν ισχύ self test (εβδομαδιαίο) ή ολοκληρωμένη διαδικασία εμβολιασμού. Για την μετακίνηση από και προς τις νησιωτικές περιοχές ισχύουν οι οδηγίες της πολιτείας.

– Απαγόρευση διαλείμματος κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης.

-Υποχρεωτική ταξιθεσία για την τοποθέτηση των μελών στη θέση τους και τήρηση κανόνων στην προσέλευση και αποχώρησή τους.

-Υποχρεωτική απόσταση τριών (3) μέτρων μεταξύ μελών και προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

Β)Εκλογική Διαδικασία

-Η εφορευτική επιτροπή χρησιμοποιεί συνεχώς γάντια για την χρήση του εκλογικού υλικού.

-Το μέλος υποδεικνύει την ταυτότητά του στην εφορευτική επιτροπή χωρίς να την δώσει ή να την αφήσει κάπου.

-Το μέλος λαμβάνει το φάκελο με το ψηφοδέλτιο από το γραφείο που έχει τοποθετηθεί το εκλογικό υλικό.

-Εισέρχεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο να ψηφίσει και χρησιμοποιεί δικό του στυλό ή του χορηγείται στυλό μιας χρήσης. Ισχυρή σύσταση αποτελεί για κάθε κάλπη να αντιστοιχούν δύο παραβάν για την αποφυγή της αναμονής.

Η ψηφοφορία θα γίνει με δέκα (10) κάλπες για αποφυγή του συνωστισμού.

-Οι φάκελοι υποχρεωτικά πρέπει να κλείνουν με αυτοκόλλητη ταινία.

-Το κάθε μέλος ρίχνει στην κάλπη το φάκελο χωρίς να μεσολαβήσει μέλος της εφορευτικής επιτροπής.

-Η συλλογή και διάνοιξη των φακέλων γίνεται με γάντια.

-Καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας τηρείται η απόσταση του 1,5μ. και είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης