Κανονικά θα δώσει το «παρών» στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9) ο Νικ Καλάθης, καθώς η σημερινή απόφαση της FIBA και της WADA του επιτρέπουν να ενισχύσει τις προσπάθειες της «επίσημης αγαπημένης».

Ο 25χρονος άσος είχε τιμωρηθεί με ποινή 20 αγωνιστικών για το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ από το ΝΒΑ, ωστόσο αυτή η περιπέτεια δεν θα του στερήσει τη συμμετοχή του στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί η FIBA, σε συνεργασία με τη WADA, έκριναν ότι η ουσία ελήφθη εν αγνοία του από κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα και όχι για να βελτιώσει την απόδοσή του και του επεβλήθη τελικά τετράμηνος αποκλεισμός.

Δεδομένου λοιπόν ότι το δείγμα του είχε παρθεί στις 3 Μαρτίου θα είναι στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη, καθώς η τιμωρία του θα έχει ολοκληρωθεί στις 18 Αυγούστου.

Ο Καλάθης θα αναχωρήσει κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή για το Καρπενήσι (22/7), ωστόσο δεν θα αγωνιστεί στα πρώτα έξι φιλικά της Εθνικής ομάδας κόντρα στις Σερβία, Γαλλία, Κροατία, Λιθουανία, Σλοβενία και Νέα Ζηλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης