Με το σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία πέφτει απόψε η αυλαία στο 29ο τουρνουά «Ακρόπολις».

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (ανακοινώθηκε sold out από την ΕΟΚ) η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου θα τεθεί αντιμέτωπη στις 20.30 (ΕΡΤ Sports) απέναντι στους «πλάβι», σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση στο τουρνουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα το συγκεκριμένο ματς θα αποτελέσει το κρας τεστ για την «επίσημη αγαπημένη», εν όψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς απέναντί της θα βρεθεί μία πανίσχυρη ομάδα, η οποία είναι από τις βασικές υποψήφιες για μετάλλιο στην Κίνα.

Η Εθνική μας ομάδα στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της στη διοργάνωση μέτρησε ισάριθμες νίκες (όπως και οι Σέρβοι) απέναντι σε Ιταλία και Τουρκία, ωστόσο στάθηκε άτυχη καθώς στο πρώτο ματς τραυματίστηκε ο Κώστας Σλούκας (θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το Παγκόσμιο), ενώ και στη χθεσινή αναμέτρηση ο Παπαπέτρου αποχώρησε από το παρκέ με μυϊκούς σπασμούς.

Οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες δεν θα βρίσκονται στη διάθεση του Σκουρτόπουλου στο παιχνίδι με τους «πλάβι», ενώ αντίθετα στην δωδεκάδα θα επιστρέψει ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε κόντρα στους Τούρκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα (18.00, ΕΡΤ Sports) η Τουρκία θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Ιταλία.

Αναλυτικά το πανόραμα του 29ου τουρνουά «Ακρόπολις»:

Παρασκευή 16 Αυγούστου
Σερβία-Τουρκία 87-72
Ελλάδα-Ιταλία 83-63

Σάββατο 17 Αυγούστου
Ιταλία-Σερβία 64-96
Ελλάδα-Τουρκία 84-70

Κυριακή 18 Αυγούστου
Τουρκία-Ιταλία 18:00 (ΕΡΤ Sports)
Ελλάδα-Σερβία 20:30 (ΕΡΤ Sports)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης